Moció per donar visibilitat a la fibromiàlgia i donar suport a les persones que la pateixen

ERC Roses

El regidor d'ERC Roses, Gerard Teixidó, en el moment de presentar la moció

ERC Roses ha presentat una proposta per debatre en el proper ple de l’Ajuntament per tal de donar a conèixer una malaltia infradiagnosticada, la fibromiàlgia i, per tant, donar visibilitat a la gent que la pateix

ERC Roses
El regidor d’ERC Roses, Gerard Teixidó, en el moment de presentar la moció

El dia 12 maig se celebrarà el Dia Internacional de la Fibromiàlgia. Una efemèride que se celebra des de l’any 1992, quan la va reconèixer com a malaltia l’ Organització Mundial de la Salut (OMS). I ERC Roses, aprofitant la propera celebració d’aquest dia, ha presentat una moció per donar suport a les persones que pateixen aquesta malaltia o altres síndromes de sensibilització central, com poden ser la fatiga crònica o la sensibilitat química múltiple.
El motiu de presentar aquesta proposta al ple “és, donat a que la fibromiàlgia és una malaltia que està infradiagnosticada, potenciar la visibilitat de les persones que la pateixen, a Roses n’hi ha, i el coneixement d’aquesta malaltia dins la nostra població”, ha manifestat el regidor d’ERC Roses, Gerard Teixidó.

Així, la moció proposa, en primer terme, sumar-se a la celebració del Dia Internacional de la Fibromiàlgia.

En segon lloc, vol que el ple de l’Ajuntament doni suport a les persones afectades per fibromiàlgia o altres síndromes de sensibilització central i treballar dins els seus àmbits competencials per a potenciar la visibilització i el coneixement d’aquestes malalties entre la població, per tal d’aconseguir la sensibilització d’aquesta malaltia i la plena integració social, econòmica i laboral dels afectats.

També, vol que Roses col·labori des de  l’àmbit institucional per a fomentar accions  transversals entre l’àmbit sanitari, educatiu, laboral i social per tal de millorar la integració, l’autonomia, la conciliació amb el món laboral quan sigui possible i la qualitat de vida de les persones afectades  i les seves famílies.

I per últim, la moció vol manifestar tot el suport per la feina que duen a terme les associacions i els familiars dels afectats i afectades per aquesta malaltia, així com notificar aquest acord a la Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (acaf@fibromialgia.cat), a la Plataforma de Familiars de persones Malaltes de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple i d’Altres Síndromes de Sensibilització Central (familiars.fmsfc@gmail.com) i a l’Associació d’Ajuda per la Fibromiàlgia de Catalunya (afibrocat@hotmail.com).

Teixidó confia en que aquesta moció tindrà l’aprovació unànime de tots els partits polítics de Roses “perquè és un tema social que afecta a persones, i un dia o altre es podria tocar a qualsevol de nosaltres”.

Una moció que vol  anar més enllà del suport institucional

A banda del suport institucional que pugui rebre aquesta moció, l’objectiu d’ERC Roses és que en un temps no definit, però no gaire llarg, “es puguin celebrar diferents accions, com un cicle de conferències, jornades, congressos mèdics, o exposicions itinerants que han acollit altres municipis per tal de donar visibilitat a la malaltia i donar suport la gent que la pateix”, ha assenyalat el regidor Gerard Teixidó.