Inici Actualitat Mor una dona ofegada a la platja Nova de Roses

Mor una dona ofegada a la platja Nova de Roses

A l'esquerra els serveis mèdics intentant reanimar a la dona, i en primer terme una patrulla de la Policia Local de Roses i l'helicòpter del SEM

La dona, de 68 anys i natural d’Agullana, ha mort ofegada aquest tarda a la platja Nova de Roses, a l’alçada d’on és el Vaixell Pirata

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut l’avís a les 19:09 hores que havia una dona inconscient a la platja Nova de Roses, tot just on són les casetes de venda de tiquets dels vaixells turístic i on està ubicat el vaixell pirata.

Segons els testimonis, la dona, de 68 anys i natural d’Agullana, era dins l’aigua i no es movia quan uns banyistes han decidit treure-la de l’aigua. Els socorristes de la platja l’han practicat una RCP (Reanimació Cardio Pulmonar), quan s’han presentat a lloc dels fets una patrulla de la Policia Local de Roses i una ambulància del SEM.

Tot i que els agents policials han fet servir el DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic), i els serveis mèdics han continuat amb la reanimació cardiopulmonar, no han pogut fer res per salvar-li la vida.
El metge de l’helicòpter tan sols ha pogut certificar la mort de la dona, que el metge forense ha dictaminat a posteriori, després de comprovar que s’havia empassat molta aigua, que la dona ha mort per ofegament.

Al lloc del sinistre s’han desplaçat en total, i a part de l’helicopter, dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra, agents de la Guàrdia Civil i 7 patrulles de la Policia Local de Roses que han hagut de tancar un perímetre de platja per a que pogués aterrar l’helicòpter.

Amb aquesta nova víctima ja són cinc les persones d’avançada edat que han perdut la vida aquest any a les platges de Roses.

La primera va ser una dona anglesa de 76 anys a la platja del Salatar el 18 de juny. La segona, 10 dies després, va ser quan una turista francesa de 81 anys va morir també a la platja del Salatar, la tercera va ser un home, també francès, de 61 anys, que va perdre la vida a la platja de Santa Margarida el passat 5 de juliol, i la quarta víctima es va produir a la platja de Canyelles Petites el passat 4 d’agost, quan un home, de 71 anys i natural de Lleida va patir una aturada cardiorespiratòria.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Podeu consultar-les en el visor de platges de Protecció Civil http://interior.gencat.cat/estatplatges.

Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

 

Exit mobile version