Mural reivindicatiu de la Igualtat al CAR Jove de Roses per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Moment de l'elaboració del mural al CAR Jove de Roses en reivindicació de la Igualtat

Els joves de Roses pinten un mural l’interior del CAR en reivindicació de la Igualtat real i total entre els éssers humans

Dins el Pla Local de Joventut de Roses es va treballar amb el jovent en diferents processos participatius que inclouen diferents principis, entre d’ells l’Inclusiu, és a dir, fomentar la participació de sectors exclosos, abordant les desigualtats per raons de gènere, origen o classe social, entre d’altres.

I basant-se en aquest principi del PLJ, els joves de Roses van començar a treballar el passat mes de desembre en la reivindicació de la Igualtat amb l’elaboració d’un mural en una de les parets del CAR Jove sota la direcció de la il·lustradora Cristina Garriga, i que es va haver d’aturar a causa de les restriccions de la Covid-19.

I el passat dissabte “per recordar que el 8 de març, que és el Dia Internacional de la Dona, els joves han aportat el seu gra de sorra van finalitzar aquest mural feminista i reivindicatiu també de la interculturalitat, perquè hem de ser conscients que hem de treballar cap a una societat cohesionada, oberta i plena d’oportunitats per poder lluitar contra la desigualtat”, ha afirmat al regidora de Joventut, Vero Medina.Un mural en el que la il·lustradora ha explicat que “aprofitant el marc del dia 8 de març, reivindica una mica l’espai de les dones en aquest casal -referint-se al CAR Jove-, que en definitiva les dones es reivindiquin, i també s’ha aprofitat per dotar-lo d’elements antiracistes, ja que aquí a Roses existeixen comunitats d’immigrants i que també veient-lo es puguin sentir identificats en aquest espai del CAR”.

per matisar Cristina Garriga que en aquesta pintura mural també ha aprofitat també per dotar una mica menys antiracista que Roses. Existeixen comunitats d’emigrants que es puguin sentir identificats en aquest espai i una mica el tema de la composició de triangles i compensacions que a mi m’agraden bastant.

Dins la pintura mural destaquen la presència de dues noies “una recordant una mica el clàssic pòster americà feminista per excel·lència, i l’altra apareix amb un vel en representació de la comunitat marroquina de Roses i es trobi en aquí també identificada”, va explicar Cristina Garriga.
A més dins la pintura hi apareixen diversos triangles “perquè són composicions que m’agraden bastant i els faig servir des de fa molt de temps com a símbol de la dona i també molt reivindicatiu per a la comunitat LGTBI, va detallar la il·lustradora, la qual s’ha trobat amb la complicitat dels joves en l’elaboració del mural.

En definitiva, un mural que vol representar el camí a l’Igualat, perquè com assenyala la regidora Mediana, “nosaltres, com a dones, sempre ho hem reivindicat i necessitem que l’home també el estigui al nostre costat, perquè és una lluita que l’hem de fer entre tots per poder arribar a la fita desitjada”.

I aquest fita desitjada no és altra que assolir la veritable igualtat, una igualtat que sigui intrínseca i real en la societat.

Exit mobile version