La neu acompanya a Ferdy en la seva sisena etapa camí de Santiago de Compostela

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta

Ferdy a dalt de tot del Port de l'Escudo situat a la província de Burgos , però en el límit entre Cantabria i Castella i Lleó

Ferdy va fer gairebé 150 km des de Medina de Pomar (Burgos) fins a San Vicente de la Barquera (Cantabria) enmig de molta neu

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
Ferdy a dalt de tot del Port de l’Escudo situat a la província de Burgos, però en el límit entre Cantabria i Castella i Lleó

Abans d’ahir a la nit, és a dir, dilluns, Juan M. Fernàndez, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, on és conegut per tothom com en Ferdy, va arribar en el seu viatge solidari a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer, a Medina de Pomar. Va anar a un hostal, li va atendre un noi que li va fer passar i li va dir que li prepararia una habitació, ja que no hi havia de preparades, és a dir, que només hi era el llit amb un matalàs. En Ferdy, com és ell, li va dir, “no es molesti, dormo a sobre del matalàs, cap problema”. Però el noi va fer el llit.

I ahir, dimarts, mentre prenia un cafè amb llet abans d’iniciar la sisena etapa del viatge, se li va apropar la mestressa del Cortijo Marañon de Medina de Pomar, la Vanesa, i li va dir que no li cobraria res. Segons ha explicat en Ferdy, “quan he demanat el compte, la mestressa m’ha dit que la nit anterior el noi que em va atendre no em va donar l’habitació que vostè em mereixia. Jo li vaig respondre que havia dormit igual de bé que en un altre llit i que m’havia de cobrar. I ella m’ha respòs, quan ha vist el carret que porto amb la bicicleta, que per la causa per la que estic viatjant encara té més motiu per no cobrar-me. Després de donar-li les gràcies li vaig preguntar quan m’hagués cobrat, dient-me que uns 30 euros. Doncs aquest 30 euros de la Vanesa del Cortijo Marañon aniran a la Fundació Roses contra el Càncer”.

I dit això, a les 8:30 en Ferdy es va posar en marxa direcció a Torrelavega sense pluja ni vent, “però amb molta neu –de fet gran part de l’etapa l’ha va fer envoltat de neu- molta fred i tres ports de muntanya, que dos d’ells, el Port del Escudo i el Port Manzanedo han sigut brutals, amb molt percentatge de pendent”.

Al voltant de les 11:30, com fa de manera rutinària en cada etapa, ha parat a menjar-se una barreta energètica amb una mica d’aigua. I gràcies a la barreta més al sopar d’ahir, va poder pujar els tres ports, però ha estat quan ha baixat el del Escudo,  el de pendent més pronunciada (amb un 10% de desnivell), que ha decidit aturar-se a dinar en un bar de carretera, “ja eren de les 2 del migdia i ja tenia gana i he dinat espàrrec amb maionesa i escalopa, que era el menú d’avui”.

Dues punxades en pocs quilòmetres

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
La bicicleta d’en Ferdy enmig de la neu, en un descans que ha fet pujant el Port de l’Escudo

I amb les forces que l’han donat els espàrrecs, la maionesa i l’escalopa en Ferdy ha passat de llarg per Torrelavega, punt final previst per aquesta sisena etapa, i ha pedalat fins arribar a Sant Vicente de la Barquera, Asturies. Però un cop havia deixat enrere Santillana del Mar “he punxat la primera vegada, i dos quilòmetres després una altre cop, i les dues vegades la roda de darrera, que dóna més feina perquè he de treure el carret”, va explicar Juan M. Fernández.

I sobre les 9 de la nit va arribar a San Vicente de la Barquera on es va allotjar en un hostal després de fer 146 km en bicicleta.

I avui “sobre les 9 del matí” té previst sortir en direcció Cangas d’Onís, on tenia previst arribar en la setena etapa d’aquest viatge solidari a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

Més persones i empreses s’impliquen en la causa

Quatre col·laboradors més s’han afegit a la causa del viatge solidari d’en Ferdy a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer (vegeu taula). A banda de dos establiments de Roses s’ha de sumar l’establiment on es va hospedar en Medina de Pomar.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES
Publimas Tren de Roses
Instal·lacions Aurel Rastrojo Reformes i Construccions José Mª Fernández
Drogueria Ferdy Peixos Raul Caner S.L.
Gres-K Planet DJ Xavi Buixò
Motos Soler Empordà TV
Hotel Casa del Mar Planxisteria Joan Ripoll
José Mª Velasco Restaurant Mas Palou
Farmacia Marta Bosch Fusteria Joan Andreu
Can Cairó Bicis a Punt
Terraza Grup Finques Berni
Calçats Montse Bistrot del Mar
Família Alabert Marcó Els Blaus de Roses
Anxoves de Roses Camporama S.L. PVC i Alumini – Cervera
Rètols Empordà Bar El Informal
Immobiliaria Santos Juan Fernández Hita
Vanesa Cortijo Marañon- Medina de Pomar
viladeroses.cat informarà diàriament d’aquest viatge solidari d’en Ferdy

 Ruta prevista:

  • 1ª Etapa: Roses-Sabadell – 158 km (Finalment Montserrat – 194 km)
  • 2ª Etapa: Sabadell – Lleida – 140 km
  • 3ª Etapa: Lleida – Saragossa – 142 km
  • 4ª Etapa: Saragossa –Logronyo – 175 km
  • 5ª Etapa: Logronyo – Polientes (Burgos) – 171 km (Finalment Medina de Pomar (131 km)
  • 6ª Etapa: Polientes – Torrelavega (Cantabria) – 99,1 km (Finalment Medina de Pomar – San Vicente de la Barquera (146 km)
  • 7ª Etapa: Torrelavega – Cangas de Onís (Asturias) – 111 km
  • 8ª Etapa: Cangas de Onís – Luarca (Asturias) – 154 km
  • 9ª Etapa: Luarca – Mondoñedo (Galícia) – 91,2 km
  • 10ª Etapa: Mondoñedo – Santiago de Compostela – 131 km