Només els corredors del Team Salomon poden amb l’atleta de Roses Xavi Llamas

Xavi Llamas i Dani Navarro abans de la sortida d'una cursa de muntanya / Foto: arxiu

Els atletes del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas i Dani Navarro van córrer dissabte la Ultra Trail de Font Romeu, amb sort molt dispar per cadascú d’ells

Xavi Llamas i Dani Navarro
Xavi Llamas i Dani Navarro abans de la sortida

Dissabte els atletes del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas i Dani Navarro van participar a la Kilian’s Classik, una Trail organitzada pel Team Salomon a Font Romeu, municipi dels Pirineus Catalans on el campió mundial de curses de muntanya, Kilian Jornet, va viure durant uns anys.
El Team Salomon va convidar als seus atletes, tots ells professionals de maratons de muntanya, que van venir del Japó, França, Alemanya, Anglaterrra i el Marroc, per disputar la prova, en la que van prendre la sortida al voltant de 700 atletes.
Una prova dividida en dues curses: la mitja marató de 25 kms i l’Ultra marató de 45.
Els atletes del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas i Dani Navarro van anar a Font Romeu per participar a l’Ultra marató. Una marató que va ser ben diferent per cadascú d’ells.
Navarro que no es va trobar bé en tota la prova, va creuar línia de meta molt endarrerit, al cobrir els 45 kms en més de 7 hores, mentre que Llamas, el corredor patrocinat per la Fundació Alchimia Solidària, només va ser superat pels atletes professionals del Team Salomon, “sí, vaig acabar en setè lloc, darrera dels sis atletes del Salomon, la qual cosa em va donar molta alegria, perquè jo no puc competir amb ells, ja que no em dedico de manera professional a aquest esport”, ha manifestat l’atleta de Roses.
Xavi Llamas va invertir un temps de 4 hores, 47 minuts i 44 segons, quedant a 24 minuts del guanyador Kilian Jornet.
La sortida de la prova es va donar pels atletes de totes dues proves, la de 25 i 45 kms, “i el corredors del Team Salomon van sortir els últims. Jo anava dels primers i quan al km 10 es van separar els recorreguts de les dues curses em vaig trobar tot sol al capdavant de la prova”, explica Xavi.
Un liderat que el va mantenir només durant dos quilòmetres, ja que al 12 va ser quan el francès Greg Vollet i el marroquí Zait El Malik, segon i tercer a la línia d’arribada, el van superar deixant-lo enrere.
I en tercera posició anava quan per darrera va aparèixer el campió mundial d’Ultramaratons de muntanya, Kilian Jornet, “amb ell vaig córrer uns quants quilòmetres, però va haver-hi un moment que no vaig poder seguir el seu ritme i va marxar en busca dels dos primers, que els va agafar perquè de fet van entrar tots tres en el mateix temps”, remarca Xavi.
Una quarta posició que no estava gens malament, tot i que no la va poder mantenir fins a meta, ja que quan quedaven 8 quilòmetres per a la seva finalització “em van agafar tres atletes més del Team Salomon, el francès Philippe Reiter, l’alemany François Dhaene i el japonès Sota. I no vaig intentar seguir el seu ritme, perquè ja estava bastant castigat després d’haver patit, a mitja cursa un petit defalliment per culpa de l’alçada. I vaig pensar que si no m’avançava ningú més faria un setè lloc, només per darrera dels atletes del Salomon, que ja estava bé”, comenta Xavi Llamas.
Sens dubte, un setè lloc que sap a victòria, ja que l’atleta del Club Atletisme Roses patrocinat per la Fundació Alchimia es dedica a les curses de muntanya només per afició.
I per afició, Xavi Llamas disputarà, el diumenge 26de juliol, la Ultra marató de Catllaràs, una cursa que se celebra a l’entorn d’aquest massís situat a la comarca del Berguedà.