Nou petites empreses Leader de l’Alt Empordà guardonades per gestionar la seva Responsabilitat Social Empresarial

Responsabilitat Social Empresarial

El vicepresident i conseller comarcal del programa Leader, Joaquim Felip, amb alguns dels empresaris premiats

El Director General de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, va presidir l’acte de reconeixement a aquestes petites empreses, que es va celebrar a Castellfollit de la Roca

Responsabilitat Social Empresarial
El vicepresident i conseller comarcal del programa Leader, Joaquim Felip, amb alguns dels empresaris premiats

Nou petites empreses Leader de l’Alt Empordà i 62 més d’arreu Catalunya van rebre aquest passat dimecres 9 de març en un acte a Castellfollit de la Roca, presidit pel Director General de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, un certificat de reconeixement als seus processos d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial.

Un reconeixement que van rebre Masetplana SL., de Garriguella, La Font de Vilamaniscle SL (Mas vivent, turisme rural), el Càmping Bassegoda SL (Bassegoda Park) d’Albanyà, el restaurant La Quadra, de Maçanet de Cabrenys, Productes alimentaris Macau SL de Palau-Saverdera, Agrícola de Garriguella SCCL, Anna Morell (Restaurant Chez Louisette), de Garriguella. Gresland Ceramic SL, de Biure i Can Llobet, turisme rural, de Capmany.
El conjunt d’aquestes organitzacions va participar en el projecte de cooperació catalana Gestió Sostenible Rural, finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa LEADER del PDR 2007-2013. L’acte ha tingut lloc a l’Església-Museu de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca i ha estat presidit pel senyor Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Amb la certificació de la Responsabilitat Social Empresarial d’aquestes 71 empreses, ja són un total de 352 els beneficiaris d’ajuts Leader de Catalunya que des de la convocatòria 2009 han acreditat la implementació de processos de millora en l’àmbit econòmic, ambiental i social de la seva activitat. Aquesta xifra, situa el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, coordinat pel grup Leader ADRINOC, com un dels programes públics de foment de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE)a la petita i mitjana empresa més importants de l’Estat espanyol.

Gestió Sostenible Rural ha desenvolupat també múltiples accions encaminades a difondre el concepte de la Responsabilitat Social Empresarial entre els diferents agents socioeconòmics dels territoris Leader. Al llarg dels darrers anys s’han organitzat més d’un centenar d’actes de sensibilització, s’han impartit diferents cursos formatius a empreses, s’han programat visites d’intercanvi empresarial i s’ha publicat diferent material divulgatiu i pedagògic.

En aquest context, personal tècnic especialitzat d’ADRINOC ha estat assessorant activament 137 empreses de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona i el Pla de l’Estany per promoure noves fórmules de gestió econòmica respectuoses amb l’entorn i amb les persones.

L’acte va cloure amb la ponència de l’expert en Responsabilitat Social i coordinador de Respon.cat -iniciativa empresarial per al desenvolupament de l’RSE a Catalunya- Josep M. Canyelles, que sota el títol “Estat de situació de l’RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant per tot el territori català”, exposà les experiències més notables que avui dia es desenvolupen en l’àmbit de la RSE. A més, responsables de les empreses Llagurt, Hidrocolor i Granel van participar en una taula rodona per parlar de bones pràctiques i experiències en l’àmbit de la Responsabilitat Social.