Les pensions és un tema que realment preocupa a la gent gran si Catalunya esdevé en un nou Estat

ANC i SÚMATE

Gairebé un centenar de persones, la majoria gent gran, van assistir a la xerrada sobre les pensions

Gairebé un centenar de persones, la majoria gent gran, assisteixen a l’acte de Roses per la Independència i SÚMATE per explicar si els jubilats cobraran les pensions en una Catalunya independent  

ANC i SÚMATE
Gairebé un centenar de persones, la majoria gent gran, van assistir a la xerrada sobre les pensions

Darrerament se succeeixen actes de caràcter independentista arreu de Catalunya donada la proximitat de l’1 d’octubre, data assenyalada pel Govern de la Generalitat per celebrar el referèndum per a que la ciutadania doni el seu vot a favor o en contra que constituir una nova república catalana.
Roses no ha estat una excepció, ja que tant la secció local de Roses per la Independència, com els partits independentistes del Parlament de Catalunya han celebrat diferents actes a la Vila al respecte.

Actes en que l’assistència de la gent ha quedat en un segon pla. En canvi, el passat dimecres la secció local de Roses de l’ANC i SÚMATE, van organitzar una xerrada conjunta on es va parlar si els jubilats cobraran les seves pensions en el cas que Catalunya fos independent. I gairebé un centenar de persones, la majoria gent gran, es van aplegar a la Rambla Riera Ginjolers, amb la confluència del carrer de l’Església, per sentir les explicacions de Paco Martínez, un madrileny de 78 anys i membre de la sectorial de jubilats de l’ANC i SÚMATE, i Xavier Ludevid, membre també de l’Assemblea Nacional Catalana.

Martínez va ser contundent en afirmar que “en Catalunya hi ha més seguretat en cobrar les pensions que en la resta d’Espanya, per què?, perquè les pensions no es paguen amb els pressupostos de l’Estat, sinó que ho fan els treballadors en actiu i els empresaris que contracten aquests treballadors, i en Catalunya hi ha més treballadors que en la resta de l’estat espanyol”.

Una afirmació que es podrà comprovar després de l’1-O, si guanya l’opció del Sí a la pregunta ¿Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?, de la qual cosa no té cap dubte el membre de l’ANC present a l’acte, Xavier Ludevid, “clar que aconseguirem tenir una nova república, tenim les lleis necessàries per tirar endavant el referèndum i per tant el cos jurídic el tenim, i ara el que cal és obeir el mandat del Parlament de Catalunya obviant les amenaces i el que farem al vespre de l’1 d’octubre és comptar per quant hem guanyat”.

El que va quedar clar, veient la gent gran que va assistir a la xerrada, que el què el realment els preocupa és si podran cobrar les seves pensions en una nova república.