Per a la colla Los Cuñaos l’important és ‘cascar’ tot i que només siguin nous…

De ‘nutcracker’ aniran disfressats els membres de la colla Los Cuñaos, que en privat vol dir trencanous

De trencanous van enguany els membres de la colla Los Cuñaos, tot i que per donar-se més importància ho diuen en anglès, “nutcracker”

Els membres de la colla Los Cuñaos van anar disfressats de Sakura l’any passat durant el Carnaval de Roses, i enguany, va dir-nos el cap de colla, Angel Terron, “anirem disfressats de nutcracker”.  L’any passat no vam dir res perquè si Sakura (ara no té cap importància de qui coi és) es diu així en el seu idioma d’origen ens sembla perfecte, perquè llavors es diu Sakura tant a Hong Kong com a Galicia.
Però el que no ens entra en el cap, tot i que nosaltres som gent de món (com a prova dir que vivim al casc antic de Roses i de vacances anem a Santa Margarida) és perquè l’Angel ens diu que van de “nutcracker”… 
El Carnaval de Roses on se celebra? A Roses, oi?. I Roses, on és? A Catalunya, veritat? I quines són actualment les llengües oficials de Catalunya? L’anglès?, NO!, són el català, el castellà i l’aranès (pels que viuen a l’Aran). Llavors perquè carajo (carajo es diu així a Andalusia i a la Xina) l’Angel ens diu que es disfressaran de ‘nutcracker’ quan a Roses, de tota la vida, es diu trencanous? Doncs per donar-se importància, perquè de tots es sabut que li donem més importància el que ve de fora que el que tenim a casa. Això ha estat així de tota la vida. Si passa en el futbol no passarà en la vida en general?
“No, no, el que passa és que a nosaltres ens agraden les pel·lícules d’animació i vam anar a veure aquesta de El trencanous i els quatre regnes, i ens agrada més com es pronuncia en anglès, i que en portar molt de coloraines vam pensar que seria una bona disfressa pel Carnaval”, va explicar Terron.

I la carrossa l’han decorat amb motius de la pel·lícula que van anar a veure, i per tant, “la carrossa està decorada en quatre parts, amb el regnes dels Dolços, de les Neus, de les Flors i el de la Diversió”, va explicar el cap de colla de Los Cuñaos.
Així, depenen de quin dels quatre regnes vulguin anar els membres d’aquesta colla doncs paguen un preu o un altre. “No, no, les 74 persones que som enguany paguem el mateix, que són 85 € per la carrossa més la modista, que ens fa la disfressa per 105 euros”.

Sobre que li falta al Carnaval de Roses per ser encara millor, Terron va especificar que “més vigilància, que actualment és nul·la perquè la policia està més per sancionar les carrosses que per altre cosa”, considerant a més que “el Carnaval no ha millorat en els darrers anys, i la prova està en cada any hi ha menys colles, jo he viscut carnavals en els que hi havia desfilant entre 70-80 colles i enguany hi ha 54, i quan passa això és que hi ha alguna cosa que no funciona”.  
Tot i això, els membres de la colla Los Cuñaos especifiquen que el Carnaval de Roses ha millorat en la qualitat però ha empitjorat en la quantitat.

Gots reciclables

“Fins que la normatives del Carnaval diguin que s’ha acabat d’usar gots de plàstic d’un sol ús, nosaltres continuarem fent servir aquests gots”, va dir l’Angel.

Atractiu turístic?

“El Carnaval de Roses, com a festa mediterrània, sí que és un atractiu turístic”, va afirmar Angel Terron

Cada any menys colles

El cap de colla de Los Cuñaos creu que hi ha menys colles enguany“perquè el Carnaval és molt car, no hi ha prou ajudes, i cada cop són més les traves burocràtiques”.  

La nau de les carrosses

La colla Los Cuñaos disposen d’un local per poder treballar en la seva carrossa “que ens costa els nostres diners”. Diners que si fa o no fa és el mateix que es paga a la nau de de les carrosses, la qual, consideren Los Cuñaos, “és molt important perquè sinó el Carnaval tindria moltes menys carrosses desfilant”.

Exit mobile version