Petits consells, però de gran utilitat per a la Gent Gran de Roses

Conferències per a la Gent Gran de Roses

La Júlia Castaño durant la xerrada que va impartir sobre seguretat a la Gent Gran de Roses

Consells de seguretat al domicili, a la via pública i prevenció davant possibles estafes i robatoris

Conferències per a la Gent Gran de Roses
La Júlia Castaño durant la xerrada que va impartir sobre seguretat a la Gent Gran de Roses

L’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Roses treballen en temes de prevenció i seguretat impartint xerrades als centres educatius, a comerciants i la societat en general.

I el passat dimecres al Teatre Municipal, dins el cicle de Conferències per a la Gent Gran, organitzat pel departament de Benestar Social, Júlia Castaño, agent de la Policia de Catalunya, va oferir una xerrada sota el títol “Petis consells per a grans persones”, dirigida al col·lectiu de la gent gran de Roses.

Uns consells que Castaño va dividir en tres blocs: Seguretat a casa, Seguretat a la via pública, i Seguretat davant estafes i robatoris. I d’entre els molts consells de seguretat que va oferir l’agent dels Mossos d’Esquadra a tenir en compte en el propi domicili va destacar, per exemple, “l’hàbit que hem d’agafar de tancar bé casa nostra quan sortim de casa 5 minuts, perquè aquest petit temps fora de casa potser més perillós que quan marxem 15 dies de vacances i ho deixem tot bé tancat”, oferint, a més una mena de guió als assistents amb pautes a seguir dins casa nostra per assolir una major seguretat.
I entre les mesures de seguretat que també va esmentar la Júlia quan som al carrer per evitar robatoris, “mai s’ha de portar la cartera en la butxaca de darrera del pantaló, i les dones la bossa l’han de portar sempre al davant, no al costat o darrera, sobre tot en llocs de gran aglomeració de gent , com pot ser el mercat”.

Estafes antigues un altra cop de moda

I ja en l’apartat de les estafes, l’agent dels Mossos d’Esquadra, a part de fer esment de com evitar ser estafats dels ja famosos falsos inspectors de l’aigua o del gas va anunciar que “darrerament hem detectat que estafes que es realitzaven fa temps han tornat a posar-se en practica, com fer veure a una persona que té una taca en el vestit, i mentre l’està fent la suposada neteja de la taca li sostreu una cadena d’or o la cartera que pugui portar la persona, o també, va continuar, “simular un accident de trànsit i reclamar uns diners per no haver de fer el part d’accident”.

En definitiva, la Júlia Castaño va oferir uns petits consells, com anunciava el títol de la conferència, però que sens dubte seran de gran utilitat per a la Gent Gran de Roses.

I continuant amb aquest segment de la població de Roses, assenyalar que el dimecres 27 d’abril està previst celebrar la segona xerrada d’aquest cicle de Conferències per a la Gent Gran. Xerrada que impartirà el doctor Ter parlant de “Medicina i Salut”.