El portaveu d’ERC Roses, Joan Plana, denuncia que Carles Pàramo va tenir un comportament intolerable i irrespectuós al passat ple ordinari

Qüestionari de mitja legislatura a Joan Plana, portaveu d'ERC Roses
Joan Plana, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Roses

El regidor republicà considera irrespectuós el tracte que va tenir amb alguns regidors i “que aturés el ple durant 40 minuts per tractar temes que no hi eren a l’ordre del dia”

Joan Plana
El portaveu d’ERC Roses, Joan Plana, a la seva cadira de regidor

El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient de Roses, Carles Pàramo, va presentar una moció en suport per una comarca amb aigües netes i saludables. Una proposta que es va quedar sobre la taula perquè es demanava la suspensió de la tramitació i llicència de totes les granges mentre es redacta el Pla Director Urbanístic de les explotacions ramaderes, i els grups de l’oposició van dir que es canviés aquest punt del redactat per tornar a debatre-la en un altre ple.

Tot seguit el ple va aprovar amb el vot favorable del grups de l’oposició i del vot en contra de CDC, dues mocions més, la primera feia referència a incorporar clàusules socials en la contractació pública de l’Ajuntament de Roses, i la segona a l’energia verda.

I el fet que una moció presentada per ell “que no estava gens treballada” quedés sobre la taula, amb la combinació que les altres dues s’aprovessin amb el vot de Carles Pàramo en contra, “va fer despertar la seva ira, incomodar-lo fins fent-li sortir de les seves caselles tenint un comportament absolutament intolerable i irrespectuós al llarg del ple. Irrespectuòs tant amb els propis regidors com al reglament de la pròpia institució”.

Joan Plana també va voler enviar un missatge al primer tinent d’alcalde assenyalant que “es tranquil·litzi, que ja sabem que en el seu grup és el líder indiscutible, però en les darreres eleccions va tenir el seu grup una patacada electoral molt important, per tant no té la majoria ni el poder absolut que l’agrada ostentar, i la resta de regidors tenim opinió pròpia, pensem lliurement i moltes vegades no opinem com ell, i això és la democràcia, i ha d’aprendre a assumir-la i adaptar-s’hi”.

“Va decidir unilateralment que el ple es parava 40 minuts”

El portaveu d’ERC també ha afirmat que Carles Pàramo  “va decidir unilateralment, durant l’apartat de precs i preguntes, que el ple es parava 40 minuts per tractar temes d’Urbanisme que no tenien res a veure amb l’ordre del dia, però com està acostumat a que el ple sigui el seu propi jardí particular va decidir aturar-lo”.

Tres reflexions als companys de Gent del Poble, la ciutadania de Roses i a Montse Mindan

Joan Plana ha clos les seves afirmacions davant “l’actitud impresentable de Carles Pàramo”, afegint “tres reflexions”. La primera dirigida “als companys de Gent del Poble, que es fixin bé amb quin alcalde estan donant suport, i que pensin bé si aquest és el model de poble que van presentar en les eleccions”.

La segona als ciutadans de Roses, “que vegin quin alcalde tenim encara, i pensin si aquest és el tipus d’alcalde, de govern i de lideratge que volen per al nostre Ajuntament”.

I la tercera reflexió Plana l’ha dirigit “a la senyora Montse Mindan dir-li que tot i les diferències que en tenim és una persona correcta, cordial, educada i per tant li diem de veritat: senyora Mindan, podria ser una bona alcaldessa, sigui-ho i no permeti que altres fessin d’alcalde per vostè”.