Ports finalitza l’adequació del moll pesquer al port de Llançà

Ports de la Generalitat

Millora del paviment al moll pesquer del port de Llançà

Les obres, que han consisit en millora la pavimentació del moll, han tingut un cost de 31.500 euros i un termini d’execució de dues setmanes

Ports de la Generalitat
Nova pavimentació al moll pesquer del port de Llançà

Ports de la Generalitat ha finalitzat la nova pavimentació del vial i del moll pesquer on amarren les embarcacions d’arrossegament al port de Llançà (Alt Empordà), per millorar la circulació dels vehicles i l’operativa dels pescadors. L’actuació s’emmarca en l’apartat d’actuacions de manteniment que l’Administració portuària fa periòdicament en els ports que gestiona a la costa catalana. Les obres han tingut un cost de 31.500 euros i un termini d’execució de dues setmanes.

Aquest vial i el moll s’utilitzen com a plataforma per al desembarcament del peix i pel seu transport fins a la llotja. El vial també l’usen els camions que subministren combustible al vaixells pesquers. Aquest trànsit diari de vehicles sumat al trànsit intensiu de vehicles originat per les obres del dic exterior han provocat un desgast de la superfície del vial i del moll, que s’han hagut de reparar.

Millorar el desembarcament del peix

El projecte ha consistit en la reparació de l’esplanada que comprèn el vial adossat al dic de recer i el moll pesquer on amarren les embarcacions d’arrossegament. Una zona de treball que té una superfície de 965 metres quadrats i 120 metres de longitud. Les obres han permès millorar el desembarcament del peix i el seu trasllat a la llotja i la circulació del vehicles pel vial.

A més, s’ha substituït la canalització d’aigua potable que alimenta les torretes del moll per una xarxa més moderna que ha donar major servei als pescadors. L’actuació també ha permès adequar part del paviment del vial d’accés al port.