Projecció de ‘Ayotzinapa, El paso de la tortuga’ produïda per Guillermo del Toro, al Festival de Cinema de Girona

31è Festival de Cinema de Girona

Fotograma de 'Ayotzinapa, El paso de la tortuga'

El Festival de Cinema de Girona se celebra fins dissabte a 7 espais de la ciutat, amb la presència de molt de talent emergent

El Festival de Cinema de Girona continua  amb grans pel·lícules i una gran concentració de talent emergent. Avui es projecte, a les 20:30 als cinemes Albèniz de Girona, El paso de la tortuga produïda per Guillermo del Toro i dirigida per Enrique García Meza. Tracta de la desaparació forçada de 43 estudiants d’Ayotzinapa i de la importància de la solidaritat.

Demà divendres a les 20.30 als cinemes Albeniz es projectarà Lone Wolve i A casa, premiers mundials. També demà, a les 19h, a la Fundació Valvi, hi haurà l’acte dels finalistes EXP Art Film i música en viu; dissabte, a les 10:30h, a Mobi Disk es presentaran els finalistes Music Film;  a les 12:00h, al Caixa Fòrum, es farà Workshop sobre La música en el cinema; i a les 16:00h, a la Casa de Cultura, es projectaran les pel·lícules del FICGLB.

Dissabte, a les 18.30h,  als cinemes Albeniz, es durà a terme la sessió de clausura amb tres curtmetratges de Macarena Gómez, presentats per l’actriu, i a les 20:30 es durà a terme el Palmarés, amb l’entrega de premis de les pel·lícules que participen a la competició i que siguin seleccionades pel jurat. 

Ahir es va poder veure El documental Chef’s Diaries: Scotland sobre El Celler de Can Roca, dels esdeveniments destacats Festival. Els germans Roca, propietaris del reconegut restaurant El Celler de Can Roca s’embarquen en un nou repte: explorar Escòcia. El seu viatge els redescobrirà una cuina que s’ha mantingut oculta al món durant els darrers anys. La direcció és de Laura Otálora i amb Joan, Josep i Jordi Roca de protagonistes.

El 31è Festival de Cinema de Girona ha convertit la ciutat en epicentre artístic i de talent, amb un total de 241 pel·lícules d’una cinquentena de països i una suma de més 400 projeccions, ja que algunes tindran diferents passis. Les projeccions es duen a terme de manera simulània en 9 sales de cinema i en altres espais.

El Festival, que compta amb la col·laboració, entre altres, de l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat,  se celebra fins dissabte  plenament consolidat i convertit en un esdeveniment de renom internacional. Al Punt d’Informació del Festival, a la Plaça Independència de Girona, es venen entrades per a les pel·lícules, a les tardes a partir de les 18:00h.  

Tota la informació es pot trobar a la web www.gironafilmfestival.com i a les xarxes socials, amb el hastag #GironaFilmFestival.