El primer ralli de cotxes clàssics de Roses esdevé un èxit de participació i organització

Ralli i Concentració de Clàssics de Roses
Diferents moments del 1er Ralli i la IV Concentració de Clàssics de Roses

El ralli de regularitat de cotxes clàssics es va emmarcar dins la 4º edició de la Concentració de cotxes d’època organtizat pel Motor Club Tocats pels Clàssics

Ralli i Concentració de Clàssics de Roses
Diferents moments del 1er Ralli i la IV Concentració de Clàssics de Roses

No sempre passa, però de tant en tant és dóna la circumstància que un esdeveniment deixa contents tant a participants com a organitzadors. Va ser el cas del ralli de regularitat amb vehicles d’època que es va desenvolupar el passat dissabte per la comarca de l’Alt Empordà amb sortida i arribada a Roses.

En total van ser 36 cotxes els que es van presentar a les verificacions i sortida del ralli, que es va donar a les 6 de la tarda amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va ser l’encarregada de donar la sortida als pilots, i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens.

Els participants van fer una ruta per Vilamaniscle, Sant Quirze de Colera per tornar fins la carretera de Cadaqués per pujar fins al Port de la Selva arribar a Llançà i tornar cap a Roses, i al ser un ralli de regularitat “no es tracta de veure qui corre més, sinó de qui fa la millor mitjana de velocitat, per exemple, si s’estableix que s’ha de fer 47 km/h en tot el recorregut, qui la clavi aquesta mitjana, o en el seu defecte, s’apropi més, és el guanyador”, va explicar un dels organitzadors, Josep Martos

Després tots els participants van anar a gaudir d’un dinar de germanor al restaurant Mas Bech, “on vam preguntar com havia anat als participants i ens van felicitar per l’organització i més tenint en compte que era el primer cop que organitzàvem un esdeveniment com aquest”, va afirmar Martos.

Pel que fa a la IV Concentració de Clàssics de Roses s’ha d’assenyalar que va haver-hi “un xic menys de participació que els darrers anys perquè hi havia una altra de les mateixes característiques a Celrà, i a més hi havia eleccions generals a França, per tant els participants d’aquest país que van assistir a les anteriors edicions no van poder venir”, va manifestar el president del Motor Club Tocats pels Clàssics de Roses, Rafa Ortiz.

En total es van presentar en aquesta concentració uns 78 vehicles quan anys anteriors s’havien presentat entre 100 i 110 cotxe i motos d’època.

Cal destacar que el Club de Ràdio Control 099 RC va ser-hi present en aquest esdeveniment per fer un exhibició amb els cotxes teledirigits que va atraure molt de públic, tant aficionats com no del món del Ràdio Control.

L’èxit de participació i organització del ralli de regularitat de cotxes assegura la seva segona edició, que s’emmarcarà en la V Concentració de Clàssics de Roses.