Recuperen a Sant Feliu de Buixalleu camions i vehicles robats

Camions i vehicles robats

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per robar maquinaria, camions (tractores i remolcs) i vehicles

Camions i vehicles robatsEls Mossos d’ Esquadra de l’Àrea Territorial d’Investigació de Girona van detenir, divendres 19 de juliol, dos homes, de nacionalitat espanyola i ucraïnesa, tots ells de 47 anys, com a presumptes autors de diversos delictes de robatori de vehicle, delictes de robatori amb força i falsificació de document.

La investigació es va iniciar arran del robatori d’un camió tractora a Lloret de Mar el passat 23 de juny d’enguany. Gràcies a que el camió portava un  localitzador va permetre a la Unitat d’investigació de la comissaria de Blanes trobar-lo dins d’un magatzem de Sant Feliu de Buixalleu, on també es van trobar d’altres camions que havien estat sostrets.

El grup investigador encarregat del cas, davant d’aquests indicis, va iniciar un seguit de gestions d’investigació i unes vigilàncies continuades al magatzem que van permetre identificar a dues persones que entraven i sortien del local i relacionar-les amb els camions robats que hi havia dins.

Arran de conèixer la identitat d’aquestes dues persones, els mossos van tenir indicis suficients per pensar que podrien dedicar-se a sostreure maquinària, camions i vehicles per amagar-los en magatzems i després desballestar els remolcs i vendre les tractores a altres països. Això va portar als agents a localitzar tres magatzems més on hi podria haver més material robat, dos a Sant Feliu de Buixalleu i l’altre a Santa Maria de Palautordera, dos d’aquests llogats per un dels homes investigats i els altres dos ocupats sense consentiment del titular.

El passat 19 de juliol es va dur a terme un dispositiu on hi van participar un grup d’investigació format per agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona, de la Unitat d’Investigació de Blanes i del Grup de Recerca i documentació de Trànsit de Girona.
En aquest dispositiu es van practicar les detencions i es van fer entrades i registres als dos domicilis dels investigats a Mollet del Vallès i Sabadell i també es van registrar els quatre magatzems que utilitzaven.

En els domicilis es va localitzar diferent documentació relacionada amb camions que s’està analitzant així com emissores de camions, localitzador de balises de seguiment, tres inhibidors de freqüència, plaques de matrícula i altres efectes relacionats amb la seva activitat delictiva.
S’ha recuperat material sostret amb un valor aproximat de 900.000 euros al mercat

En els quatre magatzems es van localitzar un total d’un camió semirígid amb remolc, set tractores de camió, onze remolcs (cinc d’aquests cisternes) i dos vehicles tot terreny sostrets a Catalunya, així com un inhibidor de freqüència i la càrrega dels diferents remolcs.

El valor aproximat dels objectes localitzats supera els 900.000 euros, i estarien esperant per ser desmuntats en peces que ja havien pintat per camuflar-les i poder-les treure del país.

Els dos homes investigats van ser detinguts el passat 19 de juliol i se’ls imputa 20 delictes, principalment robatoris de camions i falsificació de document públic.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó de l’home, de 47 anys i nacionalitat ucraïnesa.

La investigació continua encara oberta i no es descarten més detencions.