Uns robots protagonitzen els tallers del Consell Comarcal per explicar com funciona el CTR

Centre de Tractament de Residus
El Centre de Tractament de Residus de l'Alt Empordà, a Pedret i Marzà

El Consell Comarcal vol que els estudiants de Primària sàpiguen el funcionament de la maquinària del CTR, el Centre de Tractament de Residus

Centre de Tractament de Residus
El Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà, a Pedret i Marzà

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal impulsa uns tallers adreçats a nens i nenes que estiguin cursant estudis entre 4rt i 6è de primària, per tal d’explicar i donar a conèixer el funcionament de la maquinària que constituirà les plantes del futur Centre de Tractament de Residus (CTR), que entrarà en funcionament l’estiu vinent, i la importància que té el tractament dels residus.

En els tallers es desenvoluparà la còpia en robot LEGO Minds-torms EV3 d’algunes de les màquines més importants que treballaran a les plantes del CTR. Aquestes reproduccions es programaran de manera que el funcionament sigui el més fidel possible a la maquinària real. En cada sessió es realitzarà un dels robots i es treballarà en el funcionament tant de la màquina com del conjunt del futur equipament.

Aquesta activitat es durà a terme els dissabtes dies 5 i 19 de novembre, 3 i 17 de desembre, i 14 i 28 de gener, al centre Edukbits de Figueres. Els tallers son gratuïts però tenen places limitades a 12 participants per a cada sessió. Tots els interessats es podran inscriure on-line mitjançant aquest enllaç.