Roses acull una exposició sota el patrocini del president del Parlament Europeu

Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes

Detall d'una pintura de l'exposició Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes

La mostra, que té el suport del president europeu Martin Schulz, es va inagurar amb la presencia de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes
Montse Mindan, Joan Cargol i Klaus Rheder durant la inauguració

Klaus Rheder, Diputat Europeu dels Socialistes de la regió de Baviera, Alemanya, ja jubilat, i amic personal del president del Parlament Europeu, Martin Schulz, és el promotor del ‘Festival Europeu d’Art’, que sota el títol ‘Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes’ “compta amb el suport i patrocini del president de l’Unió Europea i en la que hi participen 16 artistes de la pintura, l’escultura, el collage i la fotografia provinents de França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya i Espanya”, va explicar Rheder.

Una mostra que es va inaugurar ahir dissabte amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual va donar les gràcies per portar aquesta exposició d’artistes europeus a la Vila Rosinca assenyalant “que no sé si saben de l’actualitat política a casa nostra, que no sabem què passarà si serem catalans o espanyols, el que si sabem és que som europeus, per tant, benvinguda aquesta mostra a casa nostra”.

Per la seva banda, Joan Cargol, el director de la Galeria Ros’Art que acull l’exposició, ubicada al carrer Francesc Macià, 67, va llegir unes paraules escrites per Martin Schulz, que va voler deixar aquest missatge: “El Parlament Europeu recolza els projectes que tendeixen a promocionar la idea d’una identitat europea comú, i així apropar a les persones mitjançant l’art i la cultura.
Donat el compromís de la Institució Europea davant la protecció i la promoció de la cultura, aprofito l’ocasió per desitjar als Recontres Européennes d’Art et d’Artistes un gran èxit”.

Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes a la Ciutadella de Roses

Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes
Detall d’una pintura de l’exposició Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes

El promotor d’aquesta exposició, Klaus Rheder, va anunciar que ha demanat al Senat de França, Londres i Múnich exposar els‘Rencontres Européennes d’Art et d’Artistes’, països dels quals hi ha voluntat per portar l’exposició. Una proposta que també li va fer a l’alcaldessa de Roses per exposar-la, amb altres artistes, la primavera vinent. La resposta de Montse Mindan va agradar al promotor a l’anunciar que “estem molt contents perquè l’any vinent la Ciutadella, un entorn privilegiat, pugui acollir una exposició tan original i bonica com aquesta”.

La mostra es podrà visitar fins al 4 d’octubre a la Galeria Ros’Art per gaudir dels collages de Brigitte Bonnet, les pintures de Léa Brems, Pierre Borghesi, Mireille Coursiere, Solange Guillot, Nicole Janno, Günther Kühnlenz, Daniel Robin, Herb Schwarz, Eliane Valette i Franca Pia, l’obra de ceràmica de Mine d’Art, la fotografia de Robert Taurines, i les escultures de Maryvonne Sicre, Lieve VAndemoortele i Maria José Benavent.