Roses celebra el Dia Mundial contra el Càncer amb un acte al TMR

dia_mundial_cancerLa Fundació Roses contra el Càncer va organitzar ahir al vespre un acte que, sota el títol “Donem Llum a l’Esperança”, va voler ser un missatge de sensibilització i de suport als malalts de càncer i els seus familiars.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses es va portar a terme al vestíbul del Teatre Municipal una encesa d’espelmes, per part de gairebé un centenar de persones, formant la figura d’un llaç. Un encesa simbòlica per a transmetre el missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia.
El Dia Mundial contra el Càncer és una iniciativa creada a nivell mundial sota la qual la UICC (Associació Internacional per al Control del Càncer), els seus membres i col·laboradors, així com el món sencer, s’uneixen amb un mateix objectiu: lluitar contra l’epidèmia mundial en què s’ha convertit el càncer.

El Grup de Teatre de Roses va acompanyar a la Fundació Roses contra el Càncer en la celebració d’aquest Dia amb la lectura de poemes. Així mateix, la cantant rosinca Anna Gratacós va amenitzar l’acte amb una petita actuació musical.

Mites erronis

mites_cancerEnguany el lema central de les activitats del Dia Mundial contra el Càncer va ser “Càncer: sabíeu que…?”. Una pregunta centrada en l’objectiu número 5 de la Declaració Mundial del Càncer que diu: “Dissipar els mites i les concepcions errònies perjudicials sobre el càncer”, i la finalitat de la qual és augmentar el coneixement sobre el càncer i dissipar idees errònies al voltant d’aquesta malaltia. Des d’un punt de vista global, el Dia Mundial contra el Càncer 2013 es va centrar en conscienciar la població sobre els quatre mites següents:

· Mite 1: El càncer només és un problema de salut.

Realitat: El càncer no és exclusivament una qüestió de salut, sinó que també té àmplies conseqüències a nivell social i econòmic i afecta el desenvolupament i els drets humans.

· Mite 2: El càncer és una malaltia dels països rics i desenvolupats amb un alt percentatge de població de la tercera edat.

Realitat: El càncer no discrimina. És una epidèmia mundial que afecta totes les edats i té una enorme afectació en els països de renda mitjana i baixa.

· Mite 3: El càncer és una sentència de mort.

Realitat: Molts càncers que abans es consideraven una sentència de mort ara tenen curació i avui en dia hi ha moltes més persones que pateixen càncer que poden ser tractades de manera efectiva.

· Mite 4: El càncer és el meu destí.

Realitat: Amb les estratègies adequades, més d’un de cada tres càncers es poden prevenir.