Mes de paraules

Roses va celebrar la segona sessió del programa ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’

'+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu'
Una de les sessions del del progama '+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu' que es va celebrar a Ca l'Anita de Roses / Foto: arxiu

Es van definir les accions i estratègies a seguir per cobrir les necessitats de la gent gran desvetllades en la primera sessió

'+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu'
Un moment de la 2ª sessió a Roses del progama ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’

El passat dilluns es va celebrar a la sala municipal de Ca l’Anita  la segona sessió del programa ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’. Una trobada que va tenir com a objectiu definir accions i estratègies per atendre les necessitats de la gent gran que es van posar sobre la taula en la primera sessió, que va tenir lloc el passat 14 de novembre, també a Ca l’Anita. Necessitats que “tenen a veure amb la millora de l’atenció sanitària que es dóna i la millora de les llistes d’espera”; i el baix nivell d’ingressos que té  la població de més edat de la Vila, “ja que en molts casos les pensions no arriben a cobrir el mínim per viure amb dignitat”, va explicar Roger López, tècnic de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

I quan en aquesta segona sessió es va parlar de les accions i estratègies a seguir per donar compliment a les necessitats de la població més gran de Roses es van definir “des del punt de vista sobre que pot fer l’ajuntament, però també des del punt de vista d’altres agents del municipi com poden ser les entitats o la pròpia ciutadania no organitzada”, va explicar Roger López, tècnic de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’ és un procés de participació per a la definició de polítiques i actuacions locals d’envelliment actiu promogut pel Pla per a la Inclusió i la Cohesió social de l’Alt Empordà 2013-2016 del Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb la col·laboració dels ajuntaments de Borrassà, Castelló d’Empúries, L’Escala, Llançà, Vilafant i Roses.

A Llançà, Vilafant i Borrassà, ja s’han realitzat les tres sessions de treball previstes, i durant aquesta setmana, a part de Roses, també s’està desenvolupant la segona sessió d’aquest programa a les poblacions de Castelló d’Empúries, l’Escala i la Jonquera, on López fa una valoració molt positiva de com s’estan desenvolupant les diferents jornades arreu la comarca, ja que “hi ha una participació elevada, on la mitjana d’assistents està sent d’unes 20 persones en cadascuna de les sessions que estem duent a terme en cada municipi,”, va assegurar López, tècnic de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, per apuntar que aquesta mitjana de 20 persones amb perfils diversos “que generen aportacions més riques pel que fa al contingut, llavors, en general la valoració que fem des del Consell Comarcal és positiva perquè estan sent útil i els resultats així ho evidencien”.

Un dels assistents en aquestes sessions a Roses és un dels avis més actius de la Vila, en Quim Prats, el qual considera que “aquestes xerrades s’haurien d’haver fet uns quants anys abans, perquè la gent gran s’involucraria més, no passaria tant de tot, que només es mira el seu melic i no vol saber res del que passa al costat de casa seva”.

Està previst portar a terme la setmana vinent la darrera i tercera sessió del programa ‘+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu’, per establir posteriorment les línies estratègiques i actuacions prioritàries a desenvolupar tant pels ajuntaments com pels agents socials per a la millorar de la qualitat de vida de la població més gran de l’Alt Empordà.