Roses commemora el Dia Mundial del Càncer amb abraçades, que “són una autèntica injecció de felicitat”

Dia Mundial Contra el Càncer

La celebració del Dia Mundial Contra el Càncer a Roses va acabar amb un munt d'abraçades

El vestíbul del Teatre Municipal va ser l’escenari on la Fundació Roses Contra el Càncer va celebrar amb música i abraçades aquest Dia Mundial      

Dia Mundial Contra el Càncer
La Coral del Centre Escolar Empordà durant la seva actuació per celebrar el Dia Mundial Contra el Càncer

El Dia Mundial Contra el Càncer se celebra cada any el dia 4 de febrer, tot i això la Fundació Roses va voler celebrar-ho aquest passat divendres. I ho va fer, com cada any, al vestíbul del Teatre Municipal.

Un acte que va constar de dues parts, segons va explicar al treballadora social de la Fundació Roses Contra el Càncer, Elisabeth Lloansí.
La primera part va ser de caire musical amb l’actuació de la Coral del Centre Escolar Empordà, dirigida per la Núria Vergeli, mestra de música del centre educatiu, la qual va explicar al centenar d’assistents les 4 cançons que interpretarien, i que van ser per aquest ordre ‘Color d’Esperança’ del disc de La Marató en la versió catalana de la cançó de Diego Torres, Million Reasons de Lady Gaga, ‘No és això’ de Lluís Llach i ‘Fil de llum’ d’Andreu Rifé, cançó de la sèrie de TV ‘Polseres Vermelles’.

Un cop acabada l’actuació musical, la voluntària de l’entitat social i oncològica de Roses, Núria Pàramo, va explicar als assistents els beneficis de fer-se abraçades.
Beneficis tants físics com anímics, ja que segons va dir la Núria, “un article publicat al diari Ara deia que l’abraçada és una autèntica injecció de felicitat, i que hi ha estudis que vinculen les abraçades a una major immunitat i, per tant, a una salut millor”, per continuar dient que “les abraçades milloren l’estat d’ànim i ens ajuden a sentir menys dolor quan tenim algun problema físic”.

I que tot això és a causa és a causa de l’oxitocina, una hormona que ens fa sentir bé, ens ajuda a disminuir l’ansietat i a dormir millor i ens proporciona plaer sent, per tant, l’abraçada la manera més ràpida de fer que l’oxitocina circuli pel cos.

Dia Mundial Contra el Càncer
La celebració del Dia Mundial Contra el Càncer a Roses va acabar amb un munt d’abraçades

Però, les propietats benèfiques de les abraçades no es queden aquí, ja que com enumerar la voluntària de la Fundació l’abraçada ens fa confiar més en l’altre, i ens ajuda a crear o a enfortir un vincle afectiu. Relaxa i destensa el cos. Millora els estats depressió i ansietat. Estimula la sensació de felicitat. Allibera serotonina, que ens posa de bon humor. Equilibra el sistema nerviós. Estimula el sistema immunològic. Genera una sensació de seguretat, i  estimula l’ autoestima.

“Ara bé”, va finalitzar la  Núria Pàramo, “l’abraçada ha de ser intensa i, sobretot, llarga, d’uns vint segons”.

I dit això va convidar als assistents a fer-se abraçades uns als altres, esdeveniment un moment tendre, amigable i, sobretot, saludable.
Tothom va sortir del Teatre Municipal amb somriure a la boca.