Roses inicia un curs escolar 2020-21 molt diferent als darrers anys a causa de la Covid-19

A dalt una aula d'Infantil de l'Escola Jaume Vicens Vives i a sota una classe de 1er d'ESO de l'Institut Illa de Rodes

6 mesos després d’haver de deixar d’anar a classe per l’estat d’alarma de la Covid-19 milers de joves han iniciat avui a Roses el nou curs escolar 2020-21

Inici del curs escolar 2020-21 a Roses
A l’Escola Jaume Vicens Vives han fet entrar els alumnes a les aules per grups reduits

Avui, 14 de setembre, i 6 mesos després d’haver-se vist obligats a abandonar les aules, 2.618 nens i joves han iniciat el nou curs escolar 2020-21 a les diferents escoles de Primària i instituts de Roses.
Un nou curs que s’ha iniciat de manera molt diferent a la dels darrers anys per tal d’aplicar les mesures de seguretat marcats pels Departament de Sanitat i Educació de la Generalitat.
“Hem treballat tot l’estiu per tenir-ho tot a punt per a l’inici del curs, tot i que cada dia hi havia noves normatives de prevenció”, ha manifestat Elisabet Ginestera, directora de l’Escola Jaume Vicens Vives, per remarcar que l’escola que dirigeix ha encetat el nou periode acadèmic ”amb moltes ganes de fer-ho molt i molt bé seguint els protocols establerts” on han iniciat les classes un total de 347 nens i nenes entre el cicle Infantil de P3,P4 i P5 i d’educació Primària.

La direcció d’aquesta escola han planificat l’entrada al recinte i a les aules “obrint portes 10 minuts abans i deixant passar als estudiants sense que s’aglomerin  directament a les seves classes on els espera els professor per mirar-les la temperatura i posar-les gel hidroalcohòlic”, ha explicat Ginestera per continuar dient que “dins les aules es manté la distància de seguretat entre les taules perquè hem fet grups de com a màxim 20 alumnes, ja que de cada 2 classes de l’any passat hem pogut fer 3, amb l’objectiu que el risc de contagi sigui el mínim possible”.  

A l’hora del pati tampoc hi haurà cap problema per tal d’evitar aglomeracions d’alumnes perquè “a part que l’hem dividit en diferents sector el estudiants no sortiran tots de cop sinó per grups estables en les seves zones de joc i en horaris diferents”, ha dit la directora.

A l’institut Illa de Rodes han estat mig miler d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà, de primer a quart d’ESO i els de 1er i 2on  de Batxillerat els quan han accedit al centre educatiu de manera esglaonada amb una diferència horària de mitja hora per cada curs.

Un professor de l’institut Illa de Rodes pren la temperatura a l’entrar al recinte

A l’Illa de Rodes ha estat un inici de curs “especial perquè avui l’alumnat ha de conèixer noves rutines, rutines obligades per la Covid-19 sobre l’entrada a l’institut, sobre la sortida del recinte, sobre rentar-se les mans, sobre la possible presa de temperatura en el que cas que calgui i que hem fet avui, entre d’altres”, ha explicat el director de l’Illa de Rodes, Josep Llúis Tejeda.
Així, després de rentar-se les mans i mirar-les la temperatura cada grup d’alumnes ha passat a la sala polivalent del recinte on el director els ha explicat aquestes noves rutines amb el que l’alumnat s’haurà de familiaritzar. Una d’aquestas noves rutines ha estat dir-les a cada curs per quin accés dels 5 que disposa l’institut hauran d’entrar i sortir els alumnes cada dia. Josep Lluís Tejeda ha volgut fer corresponsables al alumnes, “perquè si tots fem la feina ben feta, aquestes mesures que tenim ara segurament es podran anar relaxant, en el sentit que ja no seran tant estrictes”.

Segon ha explicat el director, “hem sectoritzat cadascun dels espais de l’institut, així el alumnes de primer d’ESO està en un lloc del centre on cap altre curs s’hi acosta, i el mateix hem fet amb la resta de cursos”. També ha demanat a tots els alumnes de cada curs confiança, “perquè hem reinventat l’espai de l’institut, com ha fet la resta de centres educatius per a que sigui segur”, paciència, “perquè hi hauran coses que aniran més lentes” i compromís “perquè si us protegiu a vosaltres mateixos esteu protegint  a la resta d’alumnes, i compromís perquè l’educació és un dret del qual no podeu deixar anar”.

“L’objectiu principal”, ha assegurat Tejeda, “és normalitzar la situació”.

“Hi haurà positius de coronavirus”

Tant la directora de l’Escola de Primària, Elisabet Ginestera, com el director del centre d’Educació Secundària, Josep Lluís Tejeda, han coincidit a dir que segurament hi haurà positius de coronavirus, “no podem dir que tindrem cap cas de coronavirus perquè és impossible que no es doni, ja que el ric 0 no existeix”, ha dit la directora, mentre que el director ha sigut més explícit en afirmar que “segur que hi hauran positius i segur que haurem de tancar alguna classe i segur que hi haurà algun centre. Tant de bo no sigui el nostre, però si ho és estem preparats per l’eventualitat i continuarem fent classe a distància com ho vam fer durant el confinament”.

De fet, avui hi ha un total hi ha 67 professionals de l’educació i 23 alumnes amb resultat positiu de Covid-19, i la xifra de professionals confinats és de 253 i la d’alumnes de 210.

A més, hi ha 9 grups confinats de 8 centres diferents d’arreu Catalunya.

Exit mobile version