Inici Roses Roses, partícep del projecte ‘Catalans want to Vote’, els Catalans volen votar

Roses, partícep del projecte ‘Catalans want to Vote’, els Catalans volen votar

El president Mas, amb la representació d'Òmnium i de les colles castelleres

La Vila de Roses acollirà una acte casteller emmarcat en el projecte Catalans want to vote. Human towers for democracy’

El projecteCatalans want to vote. Human towers for democracy’ impulsat per Omnium Cutural es desenvoluparà, demà diumenge a les capitals europees de Londres, París, Brussel·les, Berlín, Gènova, Roma, Lisboa i Barcelona, així com 45 poblacions dels Països Catalans, entre d’elles, Roses.

El proper 8 de juny més de 5.000 persones alçaran castells humans de forma simultània en vuit capitals europees i en moltes altres poblacions per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble. A les 12 del migdia (hora catalana), més de 70 colles castelleres desplegaran pancartes amb un lema democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote.

Els castells, un dels elements de la cultura catalana amb més projecció internacional, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, simbolitzen també l’anhel dels catalans i les catalanes en aquest moment històric: junts fem pinya, aprofitem la diversitat i cooperem per aconseguir, amb l’esforç de tots, un futur millor.

El projecte

El projecte “Catalans want to vote. Human towers for democracy” representa un esforç conjunt de moltes persones i entitats de la societat civil catalana amb l’objectiu d’internacionalitzar la voluntat de poder decidir lliurement i democràtica el futur polític del país.

Està impulsat per Òmnium Cultural, entitat sense ànim de lucre que treballa per la promoció de la llengua i la cultura catalanes i per la defensa dels drets nacionals de Catalunya, amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, de les colles que aixecaran castells i de les Comunitats Catalanes de l’Exterior (Casals Catalans, Assemblees Exteriors de l’ANC, Catalans al Món), així com d’altres professionals, entitats i voluntaris que treballen per la internacionalització del procés català.

President Mas: “Els castellers seran aquest diumenge uns magnífics ambaixadors del nostre país per una causa justa i noble”

El president Mas, amb la representació d’Òmnium i de les colles castelleres

El president de la Generalitat, Artur Mas, va rebre ahir a la tarda al Palau de la Generalitat, una representació d’Òmnium Cultural i de les colles castelleres, que participaran aquest diumenge en la jornada castellera pel dret a decidir “Catalans want to vote. Human towers for democracy”. Durant la recepció el president va donar les gràcies als impulsors d’aquesta iniciativa i a tots els castellers que hi participaran, als quals s’ha referit com “uns magnífics ambaixadors del nostre país per una causa justa i noble d’una vella nació que reclama decidir lliurement i pacíficament i democràticament el seu futur”.

Artur Mas va subratllar la importància d’aquesta suma d’esforços i de “fer pinya per donar-nos a conèixer una vegada més al món i de la millor manera que sabem”. En aquest sentit, va destacar que la forma en què s’està expressant el poble de Catalunya és “exemplar”, la qual cosa “ha causat un gran impacte fora de les nostres fronteres”.

El cap de l’Executiu va destacar la importància “d’explicar-nos de portes en fora” i ha fet notar que la jornada castellera que portarà aquest diumenge els castells a vuit capitals europees “sortirà a molts llocs, es veurà i quedarem bé, perquè ho farem a través d’un dels nostres grans símbols, de cultura tradicional popular catalana”. “Què millor per expressar la nostra identitat i els nostres objectius com a nació que a través del que és la cultura”, ha reblat.

Les ciutats europees que acolliran aquest 8 de juny actuacions castelleres de manera simultània són Londres, Lisboa, París, Roma, Ginebra, Berlín, Brussel·les i Barcelona. Als castellers que construiran aquestes torres humanes, el president els ha animat a “explicar que el que volem els catalans és simplement votar i decidir, que és el que correspon a una nació que s’ha guanyat el dret a decidir durant segles i que, a més, ho fa d’una manera amable i positiva”. “Els catalans volem votar i aixequem aquests castells per la democràcia”, ha conclòs.

En l’acte també van intervenir Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, i Jordi Carbonell, membre de la Coordinadora de Colles Castelleres, que ha lliurat al president Mas i al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, uns mocadors castellers amb el lema de la jornada.

Exit mobile version