Roses proposa accions per a la reactivació del comerç del casc antic

La setmana passada va tenir lloc a Roses la reunió per a la dinamització comercial dels locals disponibles del casc antic de la població, convocada per les regidories de Promoció Econòmica i de Pla de Barris de l’Ajuntament. Durant la sessió, que aplegà una seixantena de participants vinculats amb el sector comerç, es van presentar les mesures que el consistori vol impulsar per promocionar l’ocupació dels locals buits del barri, millorar la seva imatge i donar-los notorietat

reunió_locals_ buitsEn el decurs de la reunió que tingué lloc el passat dimarts al Teatre Municipal de Roses, la regidora d’Urbanisme de Roses, Sílvia Ripoll, presentà als propietaris de locals, agents immobiliaris, emprenedors, comerciants i associacions de comerciants assistents, la nova línia de subvencions per a la rehabilitació de façanes al Casc Antic de Roses que ofereix l’Ajuntament de Roses.

A continuació la tècnica del Pla de Barris, programa en el qual s’emmarca aquesta acció, va donar a conèixer els possibles iniciatives a endegar per tal de fer més visibles els locals disponibles del barri, tals com la cessió dels aparadors dels locals a comerciants o artesans per a l’exposició dels seus productes o la creació de vinils per decorar aquells locals amb poques possibilitats de ser llogats.

Una altra de les propostes exposades, va ser la creació d’una pàgina web per a la promoció dels locals buits, així com la realització d’una jornada per aprofundir entorn al sistema de comerç franquiciat. Sobre aquest model de negoci ja provat amb èxit, la tècnica de Pla de Barris en va fer una exposició bàsica, i parlà de la possibilitat d’iniciar contacte amb empreses franquiciadores disposades a establir franquícia a Roses.

Un cop finalitzades les exposicions, es va sol·licitar als presents que omplissin una enquesta. L’objectiu és conèixer quines de les diferents accions proposades durant la reunió resulten de més interès per al sector, de cares a iniciar les accions necessàries per a la seva posada en marxa. Els interessats en participar en aquestes accions encara poden accedir a l’enquesta des de la web de Promoció Econòmica www.per-roses.cat o de Pla de Barris www.roses.cat.

La presentació de l’acte fou a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez i hi van intervenir la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll, i la tècnica de Pla de Barris, Ana Ma del Pozo.