Roses reconeix els mèrits esportius de 15 esportistes rosincs

Reconeixment als esportistes de Roses

Foto de grup de tots els esportistes de Roses guardonats amb les autoritats de l'Ajuntament de Roses

En un acte celebrat al Teatre Municipal de Roses els esportistes van rebre un diploma en reconeixement pels èxits assolits l’any 2017 en les seves disciplines esportives 

Reconeixment als esportistes de Roses
Foto de grup de tots els esportistes de Roses guardonats amb les autoritats de l’Ajuntament de Roses

Roses és una Vila que voreja els 20.000 habitants, una petita població costanera amb molt de talent per a l’esport entre els seus habitants. Talent que els ha fet aconseguir campionats de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i del Món.

I l’Ajuntament de Roses no volia deixar passar un any més, ja que fa dos que la Nit de l’Esport no se celebra, “sense reconèixer aquests mèrits assolits per joves de la Vila en les seves respectives disciplines esportives, ho havíem fet de manera individual algun cop a la sala d’actes de l’Ajuntament, però hem considerat adient organitzar aquest acte per donar-li un caràcter més oficial a aquests reconeixements”, va manifestar el regidor d’Esports, Juan M. Fernández.

I ahir es va celebrar, al Teatre Municipal de Roses, un acte de reconeixement conduit per la representant del Club Atletsisme Roses, Montse Castro, en el que l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el propi regidor d’Esports van lliurar els  diplomes als esportistes que han guanyat o han pujat al podi, l’any 2017, en el diferents campionats de Catalunya, Espanya, Europa, o del Món en els que han participat.

Dos anys sense la Nit de l’Esport

La Nit de l’Esport es va recuperar l’any 2012, per tal de donar continuïtat a la Festa de l’Esport que es va celebrar per i últim cop al 2007 per tal de retre homenatge als esportistes de Roses, reconèixer els seus mèrits esportius assolits durant la temporada. Una Gala que va esdevenir en guardonar als millor esportistes rosincs de l’any.
I fa dos que no se celebra des del 2015 quan la va presentar el showman José Corbacho, “perquè li volem canviar el format i perquè necessitem la implicació de tots els clubs i entitats esportives de Roses”, va afirmar Fernández.
Quan es refereix el regidor al format, es refereix als guardons, ja que “no és tracta només de premiar als millors en el seu esport, perquè ens podríem trobar que sempre fossin els mateixos, es tracta de reconèixer, per posar un exemple, a una persona d’un club, no fa falta que sigui esportista, perquè la tasca que porta a terme és fonamental per al bon funcionament de l’entitat”. I per això, ha afegit Juan M. Fernández, “necessitem la implicació, la participació dels clubs, i no la tenim, per això hem estat dos anys sense celebrar la Nit de l’Esport”.

Els 15 esportistes que es van presentar a l’acte o, en el seu defecte, un representant en nom seu van ser els següents

 • Laia  Moya  Blanch: Bàsquet. Campiona d’Espanya cadet (2017), com a integrant de la selecció catalana de bàsquet.
 • Eduard  Berta  Alemany: Handbol, Bronze al Campionat d’Espanya Infantil (2017), com a seleccionador de la selecció catalana  d’handbol. El diploma el va recollir el jugador del Club Handbol Empordà, Carles García.
 • Lucas Strahodinsky: Natació. Campió de Catalunya prebenjamí (2017), com a integrant de l’equip de natació del GEN Roses.
 • Joan Jorquera Cala: Taekwondo. Campió de Catalunya de taekwondo 2017 en la categoria sènior absolut (-58 kg) i campió d’Espanya de Clubs 2017 sènior absolut (-58 kg).
 • Pol Font Reyero: Vela (Open Bic). Sotscampió del món sots-13 (2017), com a regatista del GEN Roses. El diploma el va recollir el seu pare, Dominique Font.
 • David Batlle: Windsurfing. Campió d’Espanya ded Funboard Juvenil (2017), com a regatista del GEN Roses.
 • Soleiman Batis Elasri: Futbol Platja. Campió d’Espanya cadet (2017), com a integrant de la selecció catalana de futbol platja i campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Jamal Belfkir Haduli: Futbol Platja. Campió d’Espanya cadet (2017), com a integrant de la selecció catalana de futbol platja i campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Wail Belarbi Chakir: Futbol Platja. Campió d’Espanya cadet (2017), com a integrant de la selecció catalana de futbol platja i campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Pablo Gonzalez Arribas: Futbol Platja. Campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Marc Borras Lopez: Futbol Platja. Campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Roman Bylo Petrovich: Futbol Platja. Campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Moussa Chaatouf: Futbol Platja. Campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Francisco Blanco Fernández: Futbol Platja. Campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja amb l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.
 • Daniel Haro Fernández: Futbol Platja. Campió de Catalunya cadet (2017) de futbol platja com a entrenador de  l’equip del Club Esports i Lleure Platja de Roses.