Roses s’adhereix a la campanya ‘I tu, jugues en català?’

Els establiments de Roses tornen a promoure el català a través de les joguines

El CNL de Girona i l’Oficina de Català de Roses fomenten per Nadal l’ús de la llengua en l’àmbit dels jocs i joguines

I tu, jugues en català?
Aparador de la botiga Carmen Gómez de Roses

Per segon any consecutiu, el Consorci per a la Normalització Lingüística promou, a través del CNL de Girona l’Oficina de Català de Roses la campanya ‘I tu, jugues en català?’. Iniciativa envers la llengua catalana adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que els venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais i diferents tipus d’entitats entre d’altres. En definitiva ‘I tu, jugues en català?’ és una campanya per fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit cultural i lúdic, per fer més visibles els jocs i les joguines en català, donar-los a conèixer i fomentar-ne l’ús i el consum entre els ciutadans.

La iniciativa, que ha començat aquest mes de desembre i s’allargarà fins a mitjan gener de 2015, consta d’una mostra de fotos que promouen el joc en català: des dels establiments comercials adherits a la campanya, fins a persones de la població en general que han volgut donar suport a la iniciativa.

Un altre element de la campanya ‘I tu, jugues en català?’ són els 46 comerços d’arreu de les comarques gironines que s’hi han adherit. Aquests es poden identificar fàcilment perquè a l’aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i les joguines es reconeixen per un adhesiu amb la imatge de la campanya que els fa més visibles.

A Roses, Joguines Ley’s, Magatzems Biel’s i Carmen Gómez, SA, que van signar els acords d’adhesió a la campanya el 2013, tornen a promoure les joguines en català que hi ha al mercat. Aquests establiments col·laboradors han dedicat un espai visible dels seu establiment per exposar el material de la campanya i una mostra de jocs i joguines en català.

A més, des del CNL de Girona s’ha impulsat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme, un concurs de fotografia a les xarxes socials d’Instagram, Facebook i Twitter.

En el concurs s’hi podrà participar des del 15 de desembre fins al 15 de gener, a qualsevol de les xarxes socials esmentades. Amb l’etiqueta #jugoencatalà s’hi podrà concursar amb tantes fotografies com es vulgui, sempre que el motiu estigui relacionat amb el fet de jugar en català.

Els premis estaran relacionats amb l’oci i el lleure: dues entrades per a un concert de la propera temporada a l’Auditori de Girona, dues entrades a algun espectacle de la nova temporada del Teatre Municipal de Girona, un lot de jocs en català, etc.

La campanya es pot seguir també a través de la pàgina web ‘I tu, jugues en català?’ del CNL de Girona, on es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català, la llista d’establiments que formen part de la iniciativa i les diverses actuacions que s’estan duent a terme aquest any.

Exit mobile version