Roses tindrà un Festival de Música i Cultura de 12 hores de durada al 2013

Moment de la presentació de la temporada 2013 de Joventut Rosinka

Aquest Festival que, sota el nom de Holly Festival, se celebraria entre la Ciutadella i el recinte de fires i barraques de la festa major, i una cursa de carretons que es faria per la baixada del Castell de la Trinitat són les principals novetats de Joventut Rosinka pel 2013

Moment de la presentació de la temporada 2013 de Joventut Rosinka

Jonventut Rosinka té molta empenta. Va nèixer amb un objectiu: dinamitzar l’oci diurn, vesperti i nocturn de Roses, i els seus membres, amb aquesta finalitat en el punt de mira, no paren d’extreure idees per donar opcions al jovent de divertir-se.

I en aquest sentit els seus membres van presentar, ahir al CAR Jove, les activitats previstes per l’any 2013.

Joventut Rosinka l’any passat van organitzar tres activitats que van obtener una molt bona reposta per part del jovent rosinc. La primera va ser la Festa de la Nit de Nadal a la discoteca Zodiac de Santa Margarida. La Segona va ser recuperar la Festa de Dijous Gras, i la tercera l’organizació d’un Correbars, que va consistir, recordem, en recòrrer 15 bars de Roses i prendre una consumició per 1 euro mentre petaven la xerrada.

Totes tres es repetiran, la festa de la Nit de Nadal el 24 de desembre, la festa de Dijous Gras, el dia abans de Carnaval i el Correbars al març, però millorades, “estem treballant amb els gestors de la discoteca Zodiac per millorar aspectes que l’any passat no van anar molt bé a la festa de la Nit de Nadal, i solucionar aquells que la gent ens va dir que van fallar”. I el mateix en les altres dues festes. Les volem millorar. Per exemple, en el correbars tindrem una batucada, amb músics que amb els seus instruments, trompetes, timbals, et… ens acompanyaran de bar en bar per fer una jornada de germanor”, va afirmar Basel Juanidi, actual president en funcions de l’Associació, ja que el president, Adrià Giner, és fora del país per motius de feina.

Holly Festival i Baixada de Carretons

Però, a banda d’aquestes tres accions lúdico-festives que, en la seva primera edició, ja es van consolidar entre el jovent de Roses, l’associació Joventut Rosinka prepara, pel 2013, un parell de sorpresas i de les bones.

La primera és l’organització d’un Festival de 12 hores de durada. Tot i que encara no hi ha res concretat, ja que els membres de Jonventut Rosinka ha de mantenir reunions amb l’Ajuntament per concretar el contingut, l’horari i l’espai on es desenvoluparia, l’idea és que sigui “un festival de música i cultura, amb l’actuació de grups de música, celebració de tallers, amb espectacles de jocs malabars, amb una zona chill out amb tendes per a que la gent descansés, amb zona de bar, fent barbacoes per menjar”, va dir Junaidi.

L’horari d’inici podria ser entre les 4 o les 5 de la tarda per acabar 12 hores més tard, les 4 o les 5 de la matinada.

I la zona a desenvolupar seria la riera de la Trencada, l’espai a tocar a la Ciutadella i on fins aquest any s’havien celebrat les vaquilles de la festa major.

I la segona activitat sorprenent, en el sentit de que mai s’havien fet a Roses, serà la cursa de carretons per la baixada del Castell de la Trinitat, “és una activitat que es fa en altres poblacions de Catalunya amb molt d’èxit i volem organitzar-la aquí a Roses. Però això, diu el president en funcions de Joventut Rosinka, ens comprometem a treure les bases per participar en aquesta cursa al mes de gener. L’idea és que participin equips de 4 o 5 persones”.

La previsió és que el Holly Festival pugui celebrar-se a finals d’abril o principis de maig, i la baixada de carretons per Sant Joan o bé emmarcada dins els actes de la Festa Major.

I una tercera novetat, tot i que aquesta es fa normalement als hogars de manera particular, és la castanyada. Una castanyada popular que se celebraria, evidentment el dia de Tots Sants, 1 de novembre a la Societat d’Unió Fraternal, la SUF.

Cal esmentar que aquesta presentació va servir per augmentar la quota de socis de Joventut Rosinka que va passar dels 55 abans de l’acte a 69 joves registrats a la finalització del mateix.

Si voleu estar informats del dia a dia d’aquesta associació juvenil es pot des del Facebook i el Twitter:

https://www.facebook.com/joventut.rosinka

https://twitter.com/JoventutRosinka