Roses torna a viure una nit màgica i espectacular amb la Cavalcada dels Reis Mags

avalcada dels Reis Mags a Roses

El Rei Melcior durant la Cavalcada dels Reis Mags a Roses el passat mes de gener / Foto: arxiu

La Cavalcada dels Reis Mags es seguida per una multitud de gent de Roses i dels pobles del voltant

Que els darrers anys Roses celebra una espectacular Cavalcada dels Reis Mags és una evidència. Els nombrosos números de circ que es realitzen durant la cercavila, els animals gegants i lluminosos que hi desfilen, com ara papallones, i cavalls, les bandes de música que hi participen, afegint als patges reials que recullen les últimes cartes i els carboners que reparteixen carbó a les persones que no s’han portat bé durant el 2019, interactuant amb el públic, fa que cada any sigui més gent la que no es vol perdre la Cavalcada dels Reis Mags a Roses. Fins i tot provinents dels pobles del voltant.

“Des de fa uns fa uns anys el nostre objectiu era assolir que la gent no marxés de Roses per veure la Cavalcada, objectiu que crec que hem aconseguit, i el següent pas és el que s’ha iniciat aquest any, és a dir, atraure visitants per a que gaudeixen de la Cavalcada dels Reis Mags de Roses”, va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Enguany, la Cavalcada es va iniciar a la rotonda de l’Elefant Blau, per anar, com en els darrers anys per tota l’Avinguda de Rhode fins a l’Avda. Jaume I fins arribar a la plaça Frederic Rahola.

Un cop arribada la comitiva reial a l’envelat de la plaça Frederic Rahola l’alcalde en funcions, Joan Plana, va donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar afirmant que “és un honor tant per a mi com per tots els ciutadans i les ciutadanes de Roses acollir-vos la nostra ciutat en una nit tan màgica com aquesta, després d’haver els últims dies als vostres enviats reials per facilitar-vos la feina, el carter reial, que ens visita des de fa anys, i la Miftal, la guardiana de les claus, que ens visita enguany per primera vegada i que ja està preparada per obrir-vos totes les portes de Roses perquè hi pugueu deixar tots els regals que ens porteu”.

Plana va dir que “els més menuts de Roses s’han esforçat molt durant tot l’any en ser bons i guanyar-se tot el que us han demanat en les seves cartes”. I va demanar a Ses Majestats “benevolència, ja que som humans i tots ens equivoquem, per aquells que hagin fet alguna que altre malifeta”.

Els Reis Mags també van dirigir unes paraules. El Rei Melcior va voler tenir “un record per a totes aquelles persones que ho estan passant malament, ja sigui perquè estiguin sens feina o per altres circumstàncies, que sapigueu que us portem al cor i us enviem els nostre millors desitjos per aquest 2020”.
El Rei Gaspar es va dirigir al nens i nenes dient-les que “no val portar-se bé els dies abans de la nostra vinguda, ho heu de fer tot l’any”, i demanant-les que “estimeu als que teniu al vostre costat i feu cas del que us diuen els vostres pares i mares, i sobretot, estudieu molt”.

El Rei Baltasar va destacar que “enguany hem vingut acompanyats de la Miftal, la Guardiana de les Claus, i que molts de vosaltres l’heu donat la clau màgica, i així podrem entrar a les vostres cases sense fer soroll i sense molestar ningú, i als que no li heu donat la clau no patiu perquè la Miftal té una mestra que obre totes les portes”.

Tot seguit, tots els nens i nenes que hi havia a l’envelat van ser rebuts pels tres Reis Mags.