Roses torna a denunciar la repressió que viu Catalunya per part de l’Estat espanyol

Concentració per la repressió de l'Estat espanyol

Els concentrats davant l'Ajuntament de Roses sentint el manifest llegit per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan

Ciutadans de Roses es tornen a citar davant de l’Ajuntament per demanar la llibertat dels presos polítics

Concentració per la repressió de l'Estat espanyol
Els concentrats davant l’Ajuntament de Roses sentint el manifest llegit per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan

Aprofitant la vaga general convocada per la Intersindical-CSC, Crida per la Democràcia va aprofitar per convocar dues concentracions per demanar, un cop més, la llibertat dels presos polítics. La primera es va portar a terme a les 12 hores davant de les delegacions territorials de la Generalitat, i la segona, a les 18 hores, davant de tots els ajuntament de Catalunya.
I els ciutadans de Roses, “una vegada més i les que facin falta”, per demanar la llibertat del consellers de la Generalitat i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats de manera incondicional per la jutgessa Carmen Lamela.

Un acte en el que l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va llegir el manifest de la Taula per la Democràcia en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social, on es feia referència a la defensa de l’autogovern de Catalunya i les persones escollides per representar aquest autogovern, i exigir la llibertat del presos polítics.

L’alcaldessa, després de llegir el manifest, ha volgut explicar als concentrats el motiu del seu viatge, posant de relleu el valor moral, el moment emocional i de recolzament absolut que va significar per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers que hi són a Brussel·les, la visita de 200 alcaldes a la capital de Bèlgica.

Manifest de la Taula per la Democràcia, en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social

La Taula per la Democràcia ens vam constituir per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals i el dret que té  el poble català a decidir el seu futur polític.

Les mesures aprovades pel Senat espanyol, en aplicació de l’article 155, representen la destitució immediata del Govern de la Generalitat escollit democràticament i la intervenció de facto de les institucions catalanes.

La Taula per la Democràcia declarem el nostre ferm compromís amb les institucions escollides democràticament. Reafirmem que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament, per la via de la negociació i el diàleg.

Denunciem que la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern no només té conseqüències polítiques sinó que afecta greument la vida de les persones. És un atac directe a la democràcia.

Algunes mesures ja es van avançar amb la intervenció econòmica de la Generalitat, el 15 de setembre, que, entre d’altres, ha deixat en suspensió les subvencions aprovades per les entitats. Aquestes són molt importants per garantir el teixit associatiu del país, apaivagar els efectes de les desigualtats socials, i pot provocar la pèrdua de llocs de treball.

La Taula per la democràcia continua defensant l’autogovern de Catalunya, així com les institucions catalanes i les persones escollides democràticament per exercir la representació dels interessos generals del conjunt de la ciutadania a Catalunya, sota els principis de l’acció no violenta, la defensa dels Drets Humans i la preservació de la cohesió social.

Demanem el retorn a la normalitat democràtica. Rebutgem la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres contra el Govern i la mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema. Condemnem els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya.

Exigim la llibertat del vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, i dels membres del Govern Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó,i dels presidents d’Òmnium i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que es retirin tots els càrrecs i que es posi punt i final i immediat a l’ordre de presó preventiva. Us volem a casa!