Mes de paraules

Roses vol conèixer la realitat del sector nàutic de la Vila per potenciar-lo o millorar-lo si fes falta

Port Esportiu de Roses
Embarcacions al Port Esportiu de Roses

A l’abril un Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) visitarà a les empreses del sector nàutic de Roses per conèixer les necessitats de personal i formatives

Al mes de juny de l’any passat es va impulsar el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Alt Empordà 2020-25, impulsat i coordinat pel Consell Comarcal amb la participació dels Ajuntaments de Roses, Figueres, La Jonquera, Llançà, Vilafant, L’Escala, Castelló d’Empúries i Vilamalla, el Consorci Salines-Bassegoda, l’Associació Empordà Turisme i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’objectiu de treball que va contemplar aquest pla va ser la de potenciar la creació d’activitat econòmica a l’Alt Empordà, especialment en sectors emergents com la logística, la indústria, el turisme sostenible, la salut i les TIC.

I en aquest sentit es va crear la figura de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), el qual té la finalitat de fer una prospecció dels polígons industrials de la comarca per tenir una visió de les finques disponibles dins els polígons i quin tipus d’indústria hi ha en ells.

Aquest Pla de Reactivació Socioeconòmica va quedar en standby a causa de la pandèmia,  i ara es torna a posa en marxa.

I en el cas de Roses, en no disposar d’un polígon industrial “vam decidir derivar aquesta prospecció cap a la banda més industrial que té Roses, que és la nàutica i es farà un estudi de les empreses dedicades a la venda, construcció o reparació d’embarcacions, accessoris nàutics, electricitat nàutica o proveïdors de serveis al voltant del sector”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens.

Així, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local partir del mes d’abril realitzarà visites a les empreses del sector nàutic de Roses per conèixer de primera mà la situació del sector, així com les seves necessitats de personal i formatives.

L’objectiu d’aquestes visites “és tenir una visió de la realitat d’aquest sector econòmic de Roses  visites és obtenir un balanç de la situació actual del sector en matèries de personal per prendre polítiques per tal potenciar-lo o millorar-lo en el cas que sigui necessari”, ha destacat Llorens.

Les visites es concertaran mitjançant trucades telefòniques o via correu electrònic i es preveu contactar amb una trentena d’empreses del sector.

Cal destacar que, a més de l’àmbit de la nàutica, aquest estudi de necessitats formatives i professionals a l’Alt Empordà s’està duent a terme amb altres sectors estratègics com poden ser la indústria i les noves tecnologies. L’objectiu principal és el de potenciar activitats econòmiques d’alt valor afegit per al territori i que ofereixen llocs de treball de qualitat.