Roses vol homenatjar a totes les persones residents a la Vila que facin 100 anys

Medalla Centenària Ajuntament de Roses

Per aquest motiu l’Ajuntament de Roses fa una crida perquè els avis i àvies que compleixin 100 anys rebin la Medalla Centenària

Medalla Centenària Ajuntament de RosesLa Generalitat, a través del departament de Treball, Afers Socials i Famílies fa un reconeixement a totes les persones residents a Catalunya que hagin complert 100 anys d’edat o estiguin a punt de complir-los. Un reconeixement lliurant-los una medalla commemorativa personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l’any de celebració del seu centenari.

Actualment, a Roses, les úniques persones que reben aquest reconeixement són les residents al geriàtric Pi i Sunyer, ja que la direcció s’encarrega de fer saber a la Generalitat les persones que celebren un centenari de vida.

I la regidora d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania de Roses, Esther Bonaterra, vol que “a partir d’ara, totes les persones de Roses que facin 100 anys rebin aquest mateix reconeixement, i per això des de l’Ajuntament tramitarem la concessió de la Medalla Centenària de la Generalitat a les persones que facin 100 anys o estiguin a punt de complir-los”.

Així que, des de l’Ajuntament, es fa saber a tots els residents a Roses que estiguin a punt o que hagin complert 100 anys d’edat, que es poden posar-se en contacte amb l’Àrea d’Acció Social, situada a la Casa del Mar (al costat del Teatre Municipal), des d’on es tramitarà la sol·licitud amb la Generalitat i s’organitzarà l’acte de lliurament.

L’objectiu no és altre que tots els avis i àvies que així ho desitgin comptin amb un petit d’acte d’homenatge, de reconeixement, coincidint amb una efemèride tan important com és celebrar el centenari del seu naixement.
L’acte d’entrega de la Medalla es farà d’acord amb la voluntat dels propis interessats i de les seves famílies i s’adequarà a les seves necessites. Pot consistir en una visita domiciliària privada per fer-ne entrega o bé una recepció a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses.

D’aquesta manera, el consistori rosinc es vol sumar, així, a aquesta iniciativa del Govern de Catalunya i retre homenatge a la gent gran, oferint-se a realitzar les gestions necessàries per al lliurament de la medalla i a organitzar l’acte de lliurament més adient en cada cas.