Sant Pere Pescador acollirà, demà 12 de juliol, per segona vegada un mercat divulgatiu dedicat al vi i el formatge
Es tracta d’un mercat temàtic i divulgatiu amb vins de la DO Empordà de la mà del celler Vinya Canyal, que portarà vins de la seva marca pròpia i també Sinols, de la Cooperativa Empordàlia, així com diversos vins generosos en bóta. Hi haurà, a més, el celler Canals Nadal de la DO Penedès amb els seus vins i caves, els Vins Grau de la DO Pla de Bages, també amb el seu vi ecològic Oller del Mas, i el celler Can Pereclara de Calonge amb els seus vins de taula.
Pel que fa als formatges, hi serà present la Formatgeria Roura-Soler de la Vall de Camprodon; la Formatgeria Montbrú de Moià; la Formatgeria Herbacol de Queralbs; i la formatgeria Artefor de Premià de Dalt, entre d’altres. També hi haurà formatges francesos. Tots els venedors seran persones expertes que permetran als visitants tastar els seus productes i resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.
Arrodoniran el mercat altres productes artesans com ara licors, embotits, pa d’espècies, productes amb nous, olives farcides, salses i melmelades casolanes i pastisseria.
El mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge, i també del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.