Sessió pràctica dels Bombers de Roses als monitors del servei de transport escolar sobre com usar els extintors

Bombers de Roses

Una acompanyant del servei del trasnport escolar aprenent a usar un extintor sota l'atenta mirada dels Bombers de Roses

Una demostració pràctica impartida pels Bombers per complementar la formació teòrica que reben anualment els acompanyants del serveis transport escolar

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Una acompanyant del servei del trasnport escolar aprenent a usar un extintor sota l’atenta mirada dels Bombers de Roses

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà imparteix un cop a l’any unes jornades de formació  a les persones que tenen la titulació d’acompanyants del servei de transport escolar. Una formació teòrica en seguretat impartides per part dels Bombers i els Mossos d’Esquadra, a banda de rebre una altra, per part d’un pedagog, per a la resolució de conflictes.
Els bombers els expliquen, per exemple, com fer funcionar els extintors en cas d’un incendi a l’autobús escolar. Una explicació teòrica que la consellera comarcal d’Ensenyament, Montse Mindan, va creure oportú que fessin una pràctica de com fer funcionar els extintors “per a que els monitors i monitores que acompanyen a la mainada durant el trajecte a l’escola o a casa sàpiguen fer funcionar un extintor, per a que en un moment donat que sigui menester fer-ho servir, es sàpiga fer”, ha explicat al consellera comarcal.

Per aquest motiu, l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va organitzar, ahir al Parc de Bombers de Roses, una sessió de demostració del funcionament d’extintors, adreçada, precisament als acompanyats del servei de transport escolar, amb la presència de tècnics de l’empresa Parsi, subministradora dels extintors, juntament amb representants dels Bombers de la Generalitat.

Una activitat que va consistir “en ensenyar a tirar els extintors, com s’ha de fer i, sobretot, donant-les el missatge que el primer que han de fer és treure a la mainada de l’autobús, i un cop protegits els escolars i haver trucat al 112,  intervenir en apagar el foc, i en aquí els ensenyem com apagar les flames”, va dir Lluís Regincós, Sotsinspector i Cap de Zona de l’Alt Empordà dels Bombers de la Generalitat, per remarcar que “l’extintor no és difícil d’utilitzar, el que es tracta és de fer-ho bé, és a dir, s’ha de tirar a la flama ben tirat, sinó, no serveix de res, i aquestes són les pautes que els hi donem”.

Una de les acompanyants del servei de transport escolar, l’Assumpció Font, ha valorat molt bé el poder fer aquesta pràctica de funcionament dels extintors, ja que “fa 26 anys que faig aquest servei i sempre et sorgeixen els dubtes que si algun dia hi ha un incendi, perquè la teoria la tenim, però el fet de poder haver realitzat aquesta practica és molt important, perquè així veus en realitat com pots gestionar si hi ha un incendi i com apagar el foc”.

Sortosament un incident com calar-se for en un autobús escolar no s’ha registrat mai en el servei que ofereix el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.