Si el teatre de Roses hagués sigut més gran, més gent que hi hauria entrat

Cantada d'Havaneres de Roses

El teatra de Roses a la seva màxima capacitat d'aforament

Per segon any consecutiu la Cantada d’Havaneres de Roses fa omplir al màxim l’aforament del teatre

Cantada d'Havaneres de Roses
Els Pescadors de Roses van ser els primers en actuar a la Cantada d’Havaneres de l’1 de maig de la Vila

Tothom ha d’estar assegut, i bé. No és pla de posar a la gent a les escales, dempeus o penjats del sostre, per dir alguna cosa. I per aquest motiu a les 20:00 hores es van tancar les portes del teatre de Roses mentre al seu interior se celebrava la tradicional Cantada d’Havaneres de Roses per l’1 de maig amb una sala abarrotada de públic, com ja va passar també l’edició passada.

L’audició estava prevista per a les 19:00 hores però degut a la gentada que es va presentar, i també, perquè no dir-ho a la manca de puntualitat de molts dels assistents, es va haver d’iniciar 15 minuts més tard per poder acomodar a tothom, mitjançant cadires que es van haver de posar de més. Fins i tot, els representants polítics van cedir, tots, els seus seients per a que el màxim de públic pogués gaudir de la Cantada.

L’alcaldessa de Roses va lamentar “molt que alguna gent que no hagi pogut entrar a gaudir d’aquest espectacle de lliure accés, però ja ho saben d’altres anys i els que s’han quedat fora ha estat per arribar més tard de les set i quart, quan començava a les 7”. Mindan va recomanar puntualitat “que per un altre any la gent vingui una mica abans per poder, així encabir a tothom”.

Cantada d'Havaneres de Roses
El teatre de Roses a la seva màxima capacitat d’aforament

De fet, les persones que van arribar més tard de les 19:15 ja no van poder entrar per poder escoltar les havaneres. El que subscriu aquestes línies va ser testimoni que a les 20:15 encara hi havia gent que s’apropava al teatre per assistir a la vesprada musical.

Pel que fa a la Cantada va esdevenir un èxit “per la qualitat dels grups d’havaneres, Els Pescadors de Roses,  Port Bo de Palafrugell, i Els Pescadors de l’Escala”, que per aquest ordre assenyalat per l’alcaldessa Montse Mindan van actuar al teatre.

Un espectacle que va finalitzar, com ja és tradició, amb una degustació per a tots els assistents d’un cremat amb bunyols.