Sons de La Bisbal, sons d’Huelva… Sons del Món

Manuel Carrasco

Miquel Abras de La Bisbal d’Empordà i Manuel Carrasco d’Isla Cristina, Huelva, van actuar ahir a La Ciutadella dins el festival Sons del Món

Els intèrprets, músics i compositors Miquel Abras i Manuel Carrasco van deixar un bon gust de boca a les 85o persones que es van aplegar, ahir a la nit, a la Ciutadella per assistir al segon concert del Festival Sons del Món que se celebrava aquest mes de juliol al recinte emmurallat. Un molt bon gust de boca.
L’empordanès Abras, un dels artistes amb més repercussió dins de l’escena musical catalana, va obrir el concert on va presentar, a Roses, el seu últim treball, “Equilibris impossibles”, un disc ple d’energia i noves melodies. Va ser durant els mesos de desembre de 2011 i gener de 2012 que el músic bisbalenc va gravar als estudis itinerants Paracetamol el seu quart disc d’estudi. “Equilibiris impossibles” suposa una ruptura estilística respecte els anteriors discos. L’amor, que era l’eix central dels tres primers treballs (“Entre mil vidres trencats”, 2006; “M’agrada sentir el que tu sents”, 2008 i “Temps de zel”, 2010) queda enrere i les històries quotidianes guanyen un pes important en aquest disc que també es caracteritza per la recerca d’un nou so, de la mà de Jaume Pla (Mazoni) com a productor.
El disc “Temps de zel” li va merèixer el Premi Enderrock 2011 per votació popular a la millor cançó d’autor per “L’últim adéu”. Durant el 2009 va aconseguir el Disc Català de l’Any, guardó que concedeix Ràdio 4. Aquell mateix any també va rebre el reconeixement a millor artista, millor disc, i millor lletra de cançó pop-rock per part de la revista Enderrock pel disc “M’agrada sentir el que tu sents”.

Miquel Abras

El català va acabar la seva actuació amb el seu tema més conegut i que més s’ha escoltat a les diferens emissores musicals, “Contradiccions”. Una peça amb la que es va acomiadar del públic rosinc i que donava pas al plat fort de la nit, l’artista sorgit de l’Acadèmia d’Operación Triunfo, Manuel Carrasco.
El cantantautor d’Isla Cristina va guanyar-se al respetable congregat a la Ciutadella des del primer moment quan va dirigir unes paraules en català per donar la benvinguda als assistents.
Portava tres anys sense treure un nou àlbum, i el mateix dia que va sortir al mercat “Habla”, el 22 de maig, va aconseguir el disc d’or i el primer lloc en iTunes. “Habla” va entrar directe al nº 1 de la llista de vendes físiques i digitals, i en poc més d’un mes ha aconseguit el disc de platí. Fa uns dies el seu CD va tornar a ser nº 1 en iTunes, i després de 17 setmanes segueix en el top dels supervendes d’Espanya. Podem assegurar que el nou treball de Manuel Carrasco ha calat en el públic.
Aquest intèrpret, músic i compositor ha tornat carregat de força i energia per retrobar-se en directe amb la complicitat del seu públic, en aquesta ocasió del públic rosinc, amb un disc amb molt caràcter en les melodies; honest i directe en les lletres; ple de missatges d’esperança, vida, reflexió i superació.