Mes de paraules

The Sloop, el restaurant de platja amb un segell de gastronomia especial, exquisit i exclusiu

Bar The Sloop
El Bar The Sloop està situat a la platja de Canyelles Petites, als peus de l’Hotel Canyelles Platja i el Restauran Draulic

El restaurant The Sloop es troba en un marc idíl·lic del litoral rosinc, la platja de Canyelles Petites, tant idíl·lic com especials, exquisits i exclusius són els seus entrepans

Restaurant The Sloop
La façana del restaurant The Sloop vista des de l’aigua

El restaurant The Sloop es troba a 20 metres de les aigües del Mediterrani, en plena Costa Brava. És un establiment de restauració enclavat a la platja de Canyelles Petites on la seva cuina ens ofereix les típiques tapes de tota la vida, unes amanides elaborades per satisfer a tots els paladars, destacant, sobretot, l’assortit de peix fresc del dia provinent de la llotja del port de Roses, així com de les carns elaborades a la barbacoa.

Però el restaurant The Sloop és especial i exclusiu. I ho és en general, però en particular pels seus entrepans anomenats així, especials.
Posem-nos en situació: Estem còmodament asseguts a 20 metres de l’aigua del mar, tenim gana, però no ens ve de gust menjar en plat, sinó fer un ‘bocata’.
Doncs, aquesta decisió potser sigui una de les més encertades que prenguem aquest estiu, perquè The Sloop sorprèn als comensals, i de què manera, amb aquests entrepans.

Per exemple, a la carta en trobem el Cubà, elaborat amb carn de porc a la barbacoa, pernil dolç, formatge, salsa Miami i cogombrets, o el Markus, amb carn de vedella, olives, tomàquet confitat i oli d’oliva extra, sense oblidar el NY Pastrami, també amb carn de vedella acompanyada en aquesta ocasió de col, formatge suís, mostassa i cogombrets.

I què tenen d’exclusius i d’especials aquests entrepans?

Restaurant The Sloop
Imatge de nit des de l’interior del restaurant The Sloop

Doncs que la carn que contenen és fumada pel propi restaurant amb un fumador únic, ja que és un mixt d’asador argentí i fumador texà, fet construir per poder elaborar aquests entrepans.
Tot i això, per a que el producte final sigui de primera qualitat de res serveix tenir un bon fumador si la matèria primera no està a l’alçada.
I en aquí el restaurant The Sloop ho està, perquè la carn prové de la vaca vella rossa gallega o ‘frisona gallega’, animal molt apreciat perquè ofereix una carn en el seu punt de greix, molt madurada i un sabor impressionant, que afegit al fumat la converteix en especial.

Però, de carn fumada no són els únics ‘bocates’ que podrem trobar a la carta del restaurant The Sloop, ja que, si ens ve de gust gaudir, per exemple, de l’entrepà més famós de Madrid, el típic de calamars a la romana, però a la vora del Mediterrani, només hem de demanar… Això, un Madrid, i tindrem uns calamars a la romana, amb maionesa si volem.

I de la capital de la península podem traslladar-nos a Itàlia sense moure’ns de Canyelles Petites per cruspir-nos un Italià, un entrepà amb la seva mortadel·la de Bolonya, acompanyada de mozzarella, tomàquet sec, enciam i oli d’oliva.
I no podem oblidar-nos d’un Sandvitx de pagès composat de 3 formatges a la planxa.

La singularitat feta entrepà

Restaurant The Sloop
L’entrada al restaurant es fa des de l’Avda. Díaz Pacheco, tot just enfront de l’Hotel Canyelles Platja

Quan diem que són entrepans singulars, no mentim pas, com ja heu pogut comprovar, però si en voleu gaudir d’un de diferent, singular, únic de veritat, demaneu, si us plau, el Friends, ja que es tracta d’un ‘bocata’ elaborat amb pa d’all amb mandonguilles. Sí, les mandonguilles que sempre mengem en plat, les podem assaborir al restaurant The Sloop, dins un entrepà.

Cal assenyalar que si volem degustar un ‘bocata` de tota la vida, és a dir, un de pernil salat, un de llom amb formatge o un Frankfurt, no hi haurà cap mena de problema, ja que la carta de The Sloop està pensada amb un objectiu clar: que agradi a tothom.