Torna el millor cinema a l’aire lliure a la Ciutadella de Roses

Tots els dijous a la nit, del 4 de juliol fins al 8 d’agost

Cine Cutadella

Els jardins de la Ciutadella de Roses es converteixen un estiu més en la sala de cinema per excel·lència de la Vila de Roses. El dijous 4 de juliol comença la quarta edició Cine Ciutadella, el cicle de cinema a l’aire lliure que any rere any ofereix la possibilitat redescobrir l’emblemàtic espai de la Ciutadella de Roses amb aquesta refrescant proposta.

Cine Ciutadella és l’única iniciativa de la Costa Brava que ofereix la possibilitat de gaudir dels grans títols de la cartellera emplaçant l’espai de les projeccions en un dels indrets més destacats del patrimoni històric de l’Alt Empordà.

La proposta de cinema a l’aire lliure permet gaudir del cicle de pel·lícules amb els amics o la família en un espai obert, en sessions nocturnes que es poden acompanyar d’un pícnic que cada espectador pot elaborar especialment per l’ocasió.

Un total de 6 sessions que portaran a la pantalla d’aquest peculiar cinema les grans pel·lícules que recentment han ocupat les nostres cartelleres amb una barreja de gèneres que va des de la comèdia al cinema d’animació o el melodrama.

Una programació de cinema pensant en tothom

A Cine Ciutadella seguim apostant per una programació variada i de qualitat amb títols recents pensats per a tots els públics, pel·lícules que han tingut gran acollida entre els espectadors i que a la vegada són mostres de gran qualitat cinematogràfica.

Films com la francesa “Intocable”, la pel·lícula de parla no anglesa més taquillera de la història i que a la vegada és una divertida i commovedora història real sobre la relació entre un multimilionari en cadira de rodes a causa d’una tetraplegia (François Cluzet), i el jove que n’ha de tenir cura, que resulta ser un immigrant provinent d’un barri marginal (Omar Sy).

Un cinema amb un tall més independent també tindrà lloc en aquesta edició de Cine Ciutadella. Alexander Payne, director de l’aclamada “Entre copas” arriba a la Ciutadella de Roses amb “Los descendientes”, un film que ens situa a l’exòtica illa de Hawaii on una família s’enfronta a la complicada situació de la mort de la mare i a la vegada es veu obligada a fer una reflexió sobre el seu propi passat. Un melodrama que sap jugar també amb tocs de l’humor que li va valer el Globus d’Or a George Clooney per la seva magnífica interpretació.

Catalunya és, cada vegada més, un dels centres de producció cinematogràfics més prestigiosos de l’Estat. Conscients d’això, des de Cine Ciutadella segueixen mostrant un especial interès per difondre els treballs de cineastes catalans. La multipremiada “Lo imposible” del cineasta format a l’ESCAC Juan Antonio Bayona, ens acostarà al caos sembrat pel tsunami que va arrasar les costes de Tailàndia, a través de l’adaptació cinematogràfica de la història real d’una família que va quedar separada després de la tragèdia.

Una producció que s’ha convertit en la pel·lícula espanyola amb més recaptació de la història, protagonitzada per Naomi Watts (nominada als Òscar i als Globus d’Or pel seu paper) i Ewan McGregor, que combina una gran intensitat dramàtica amb una acurada caracterització i un ús excel·lent de la tècnica.

I del drama a la comèdia de la mà del director Cesc Gay, un dels noms que sonen amb més força en el panorama cinematogràfic català. “Una pistola en cada mano” és el seu darrer treball que va ser premiat als Gaudí com la Millor pel·lícula de parla no catalana, una comèdia coral que treu a la llum els conflictes interns d’un seguit de personatges que ronden la quarantena. Una història que convida a riure’s de les petites manies d’un mateix i que compta amb intèrprets de la talla de Ricardo Darín, Jordi Mollà, Cayetana Guillén Cuervo, Leonardo Sbaraglia o Candela Peña, aquesta última premiada amb un Goya i un Gaudí pel seu paper.

I perquè el cinema no té edat, el cartell d’aquesta edició es complementa amb dues projeccions per a públic familiar. Aquest any, Cine Ciutadella inaugurael cicle amb “Pirates!”, una joia de l’animació en stop motion, un film ple d’aventures i humor que farà les delícies de grans i petits.

La lliure adaptació de la història de Frankenstein feta pel sempre sorprenent Tim Burton és l’altre títol que des de Cine Ciutadella proposen per a gaudir-ne en família. “Frankenweenie”, una imaginativa història d’amistat entre un noi i el seu gosset que va estar nominada en la passada edició dels Oscars.