Torna la Pujada a Sant Pere de Rodes, una sortida a peu fins al monestir des de tots els pobles del Cap de Creus

‘Pirates i corsaris a Sant Pere de Rodes’

Monestir de Sant Pere de Rodes

Demà es farà la 5a edició, carregada de novetats com actuacions castelleres i dinar popular al monestir

Pujada a Sant Pere de Rodes
Monestir de Sant Pere de Rodes

Un any més,  el primer diumenge de maig se celebra la Pujada a Sant Pere de Rodes, un dia que arrenca amb una pujada a peu fins al monestir des de tots els pobles del Cap de Creus. Els caminants vinguts del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Llançà i la Vall de Santa Creu, es trobaran a l’antic poblat de Santa Creu de Rodes on es farà la benvinguda dels caminants. Al poble hi haurà esmorzar per als inscrits, visites guiades gratuïtes i música popular amb Lo Sacaire del Llobregat.

Un any més, la Pujada a Sant Pere de Rodes rememora els antics pelegrinatges que es feien al monestir, així com les celebracions dels Anys Sants que el van convertir en un centre espiritual de primer ordre. Després de 4 edicions, l’esdeveniment s’ha consolidat com la jornada festiva del Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, que aconsegueix reunir 400 caminants i més d’un miler de visitants en un sol dia.

A les 12.40 hores es farà una cercavila fins al monestir, on els Angelets del Vallespir faran una actuació castellera. Acabats els castells, hi haurà un dinar popular i al llarg de tota la jornada hi hauran portes obertes al Conjunt Monumental.

El dia es clourà amb una visita guiada a Sant Pere de Rodes i al castell de Sant Salvador de Verdera i es disposarà d’un servei d’autobusos per al retorn dels caminants als seus pobles d’origen.

La Pujada a Sant Pere de Rodes és una activitat sense ànim de lucre, que es fa possible gràcies a l’esforç i col·laboració d’institucions, entitats, associacions locals i voluntaris. L’organitza L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura conjuntament amb l’Ajuntament del Port de la Selva, l’Associació Via Pirena, El Parc Natural del Cap de Creus i la resta d’ajuntament i entitats del territori.

Per a participar a la IV Pujada cal fer la inscripció a la pàgina web de Via Pirena on hi ha tota la informació detallada de l’activitat.