Tot i l’adversa climatologia, el I Open Internacional de Marxa Aquàtica va ser un èxit de participació

I Open Internacional de Marxa Aquàtica
Diferents moments del I Open Internacional de Marxa Aquàtica que es va celebrar a Roses

Al voltant de 250 marxadors van participar en aquest primer open de marxa aquàtica que es va celebrar a Roses

I Open Internacional de Marxa Aquàtica
Diferents moments del I Open Internacional de Marxa Aquàtica que es va celebrar a Roses

Èxit de participació i d’organització va esdevenir el I Open Internacional de Marxa Aquàtica que van portar a terme conjuntament la FFRandonée (Federació Francesa de Senderisme), la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i l’Associació Excursionista Cabirols de Roses a la platja de Santa Margarida.

L’any passat, Sophie Chipon, membre de la FFRandonée, va anunciar que Roses acolliria un esdeveniment de gran envergadura de marxa aquàtica l’any 2021. I aquest esdeveniment, celebrat aquest cap de setmana s’ha avançat dos anys, la qual cosa no ha estat impediment per assolir l’èxit de participació“amb uns 250 marxadors provinents d’Itàlia, França, Turquia i Catalunya, una xifra que ens congratula ja que la climatologia, amb pluja i vent, no ha acompanyat gens”, va manifestar el president dels Cabirols, Josep Coucelo.

En aquest sentit l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va subratllar que aquest participació era la prevista i es va complir, ja que “malgrat el mal temps es veu que els marxadors estan habituats a fer la marxa independentment del temps que faci”. Un Open de marxa aquàtica que s’ha celebrat a Roses “perquè tenim unes platges que ofereixen les millors condicions per fer-les i per això, tot i que és un esport molt arrelat a França, amb 11.000 llicències, venen aquí i en ofereix un altre recurs per poder explotar la marxa aquàtica com un producte turístic durant l’hivern”.

Durant el matí de dissabte es va celebrar la prova de 100 metres cronometrats en un circuït amb eslàlom, on els marxadors van participar de manera individual. I a la tarda va tenir lloc la prova de 400 metres, que es va realitzar per parelles en un circuït amb eslàlom, i mitjançant eliminatòries directes.

Ja al vespre es va procedir a l’entrega de premis que va tenir lloc a l’Hotel Coral Platja, el qual va obrir el cap de setmana per oferir allotjament a tots els participants d’aquest primer Open Internacional de Marxa Aquàtica. Un acte que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Roses, el delegat territorial d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujol, i representants de les tres entitats organitzadores de l’esdeveniment.
Pujol va agrair a Sophie Chiopon, principal impulsora que el I Open Internacional de Marxa Aquàtica se celebrés a Roses, “i a la resta de membres de la FFRandonée, a l’Associació Excursionista Cabirols que, conjuntament amb la FEEC, han aconseguit que aquest primer open internacional sigui una realitat, i esperem que tan sols sigui el primer d’altres molts que esperem se celebrin a casa nostra”.

El president de la FEEC, Jordi Merino, va afirmar que “ens hem estrenat com a seu d’una competició oficial de marxa aquàtica, i ara esperem que l’equip de Catalunya sigui més nombrós en el pròxim Open, ja que enguany només hem tingut dos marxadors”.

Un pròxim open que com va desvetllar el vicepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Josep Casanovas, “tindrà lloc l’any vinent a la Costa Daurada, a Salou, un esdeveniment que farem coincidir amb l’organització del Catalonia Trek Festival”.

Marxa aquàtica, nova modalitat esportiva per als Jocs del Mediterrani de 2021

Sophie Chipon va anunciar durant l’entrega de premis que la seva federació vol demanar que la marxa aquàtica sigui inclosa com a nova modalitat esportiva de cares als Jocs del Mediterrani, que tindran lloc l’any 2021 a Oran, ciutat d’ Algèria.

El rècord Guiness de participants fent marxa aquàtica, que es ja es va batre per primer cop l’any passat, previst per ahir diumenge no es va poder celebrar, ja que quan el vent bufa a més de 60 km/h s’han de suspendre, per seguretat, segons diu la normativa, per la qual cosa no es va poder conquerir. Tot i això, els marxadors es van ficar a l’aigua per gaudir de la seva afició esportiva.