Mes de paraules

Un projecte pensat en el benestar animal guanya el Premi Emprenedor 2021 de l’Alt Empordà

Premis Emprenedors 2021
Anna Parellada i Toni Ayuste van guanyar el premi al millor projecte emprenedor de l'Alt Empordà

L’acte de lliurament dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà es va celebrar per primer cop, de manera presencial, a la Vila de Roses

Premis Emprenedors 2021
Foto de família dels organitzadors, autoritats i guanyadors dels Premis Emprenedors

Ahir, el Teatre Municipal de Roses va acollir l’acte de lliurament de la 13ª edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà.
Guardons que premien al millor projecte emprenedor, a la millor idea de negoci, al millor jove empresari, a la innovació i a la innovació turística.

I el millor projecte emprenedor va ser per una aplicació Sappi App: Animal Nutrition Facts (dissenyada per Anna Parellada i Toni Ayuste i dirigida al benestar animal. És a dir, “és una eina que a través de la lectura del codi de barres o del buscador, on es posa el nom de l’aliment, et dona un resultat sobre la qualitat d’aquest, a més de donar-te suggeriments per a que la gent sàpiga que existeixen altres opcions més enllà del pinso per alimentar els nostres animals”, va afirmar Parellada, per remarcar que “volem que això sigui el primer pas que hi altres coses i maneres de tractar els animals”.

I això que ha explicat l’Anna Parellada seria la primera part del projecte, ja que com va indicar Toni Ayuste, “hi haurà una segona on posarem en contacte a l’usuari amb professionals, tant de l’alimentació com del benestar general, per no quedar-se només amb el menjar pel fa al benestar animal, com ara teràpies alternatives”.

Com van dir els guanyadors, la importància d’haver guanyat el Premi Emprenedor 2021, en un moment com l’actual “és que els projectes han d’afegir valor, han d’aportar alguna cosa a la societat, i quan penses només en un rendiment econòmic realment les coses no surten com havies previst, i nosaltres, si amb aquest projecte podem fer un petit canvi, tot això que hem guanyat”, va afimar Parellada i Ayuste, que es van mostrar, com no podia ser d’una altre manera, molt contents pel reconeixement obtingut pel seu projecte pensat en el benestar animal.

L’acte de lliurament dels Premis Emprenedors 2021 va estar presidit per l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez i el primer tinent d’alcalde de Roses, Joan Plana, i el director del Setmanari de l’Alt Empordà, Carles Ayats . Un acte que abans de procedir a l’entrega dels guardons, el rosinc Adrià Giner, guanyador del Premi Emprenedor 2018 i un dels millors emprenedors de la comarca, va oferir una xerrada sobre els seus projectes d’emprenedoria que ha portat a terme fins ara.

La segona posició del millor projecte emprenedor va ser per Isaac Parras, per a Twine Clothes, una marca de roba que comercialitza samarretes, dessuadores i bosses sota criteris socials i sostenibles. Els dos projectes d’aquesta categoria han estat valorats per la seva viabilitat, innovació i potencial de creixement.

La plataforma digital de Pol Llorens i Glòria Casellas, www.empoody.com, dedicada a la venda digital de productes d’alimentació gourmet i Km0, produïts de la zona Empordà- Costa Brava ha estat guardonada amb el Premi Innovació.
El Premi Innovació Turística, per la seva part, ha anat a mans de Daluma Properties, una immobiliària dirigida per Daniel Coufal, Miquel Martínez, i Luke Made, dedicada al lloguer de propietats de vacances. Totes dues categories han valorat la innovació dels productes i serveis.  

Els Premis Emprenedors també volen ser un incentiu i reconèixer la tasca de joves estudiants amb la categoria Millor Idea de Negoci, oberta tant a estudiants d’ESO  com a  estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius. En la primera modalitat, el projecte Herbsnature (fabricació i comercialització d’aparells a vapor per incrementar la concentració), dels alumnes de l’institut Cendrassos Abir Kharbach, Dayana Cano, Nadia Prieto, Paola Lopez i Andrea Pla, han assolit el primer premi. En cicles formatius i batxillerat, el premi ha estat per a l’Associació Juvenil Arrels de l’Empordà, ideada per Paula Esteve i Anaïs Zurita, alumnes de l’Institut Ramon Muntaner, i dedicada a disminuir la brossa als paratges naturals. Els membres dels equips guanyadors de cada modalitat han rebut una mini tauleta digital.

Per últim, el Premi Jove Empresari/a, que reconeix la persona menor de 42 anys de la comarca amb la trajectòria empresarial més destacada, ha recaigut en  Aleix Dalmau, director de Can Garús (Llers), empresa dedicada al cultiu i venda de microbrots, flors i fulles comestibles i verdures baby

Enguany la convocatòria ha comptat amb una important concurrència amb un total de 27 projectes presentats. D’aquests, 23 van ser seleccionats i van arribar a la fase final de valoració (vuit finalistes en la categoria Premi Emprenedor, dotze a la Millor Idea de Negoci, dos a la d’Innovació i una candidatura a la categoria d’Innovació Turística), en la qual el jutjat decidí els guanyadors definitius de les 5 categories convocades.
Unes categories que, a banda del reconeixement als guanyadors, estan dotades amb 1.500 € cadascuna.

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà tenen com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Estan organitzats organitzat per l’Associació d’Empresaris de Girona, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’Ajuntament de Roses.