Un ruixat de solidaritat rosinca amb els afectats pel #FocEmpordà

Començant per l’Associació Musical, AFINEM, i l’Embranzida Jove de Roses, organitzadors de la festa solidària per a recaptar fons per ajudar als damnificats i regenerar als espais devastats del gran incendi de l’Alt Empordà del passat mes de juliol, que va cremar quasi 14.000 hectàrees. Passant per l’Associació ViuMusika, la Fundació Roses contra el Càncer, l’ACBC, Associació Cultural de Barraques de Carnaval, Joventut Rosinka i Sonoevent Sound & Lighting que van col·laborar desinteressadament en l’event. I acabant per l’Ajuntament de Roses, que va donar el seu suport cedint la Ciutadela i tota la infraestrucutura necessària per al desenvolupament  de la Festa Solidària de la Vila Rosinca a favor de #FocEmpordà, plataforma encarregada de gestionar, a travès del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, les iniciatives i projectes d’ajuda a les persones i regeneració dels espais afectats pels incendis.
Des del primer a l´últim. Des de l´`ultim al primer. En aquesta ocasió l’ordre dels factors no altera el producte. A tots ells se’ls ha de felicitar. Tots van aconseguir que a Roses caiès un ruixat de solidaritat, escenificat per l’aigua que van llençar els bombers a primera hora de la tarda per refrescar i remullar a la mainada que es van congregar al recinte emmurallat. Un ruixat d’ajuda a totes aquelles persones que van patir en primera persona el devastament del foc.

Com així també, s’ha de felicitar i donar les gràcies a tots els que van col·laborar, a part de les entitats ja esmentades, per a que aquest esdeveniment es convertís en una festa.

Ens referim a tots els artistes o grups musicals que van participar damunt l’escenari. I menció a part mereix la presència dels Bombers de la Generalitat de Roses que, com hem esmentat, van fer acte de presència per oferir un ruixat d’aigua als assistents en una tarda calurosa.

Una tarda que va obrir les portes a la tramontana i al seguit d’actuacions musicals que es van celebrar.

A la primera tanda, que va anar de les 8 a les 10 del vespre van actuar Josep Sala, Gospel Viumúsika, Rusó Sala i els Pescadors de Roses.

Aquests artistes van donar el seu relleu a D Gremlins, Roadhouse Street i Planeta 13.

Per finalment, acabar el programa d’actuacions amb una sessió de DJ’s amb DJ Postal i DJ Dulitel.

Al llarg de la tarda nit van passar per la Ciutadella gairebé un mig miler de rosincs que van voler ser partíceps d’aquesta causa solidària, aportant els 2 € que costava l’entrada, a més dels donatius que es van fer de manera, evidentment, voluntària.

Els diners recaptats van en la seva totalitat al número de compte 0081-0107-02-0001069517 del Banc Sabadell, obert pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà per recollir les diferents donacions que es realitzen amb aquesta finalitat. Un cop ingressats, s’aixeca acta dels diners recollits sota la supervisió del responsable econòmic de #FocEmpordà, que els inclou en el llibre de caixa de la plataforma i són immediatament ingressats.

[flagallery gid=27 name=Gallery]