Un Catamarà s’incendia a la urbanització Santa Margarida de Roses

Catamarà incendiat

L’embarcació ha quedat inservible per a la navegació degut a que ha quedat seriosament danyada la seva estructura
Catamarà incendiatL’incendi ha afectat un catamarà d’uns 10 metres d’eslora que estava amarrat en una zona particular al canal major de la urbanització de Santa Margarida, al terme municipal de Roses, a tocar amb el de Castelló d’Empúries.

Arran d’aquest incendi, que ha cremat gairebé totalment l’embarcaci, s’ha produït el vessament del combustible del catamarà. Els Bombers de la Generalitat, un cop van confirmar que el foc estava apagat van comprovar que al seu interior no hi havia ningú, tot i que sembla ser que una família el feia servir de vivenda.
A més, el catamarà no podrà navegar més perquè la seva estructura ha quedat seriosament danyada.

Hores d’ara es desconeix la quantitat de combustible que ha vessat i les dimensions de la taca de contaminació. El port esportiu de Roses va proporcionar les barreres per contenir el combustible vessat.

Al lloc hi van treballanr 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, i personal del port esportiu.

Protecció Civil desactiva l’alerta del Camcat un cop confirmat que no hi ha hagut fuita de combustible en el catamarà incendiat a Roses

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va desactivar, a les 00.45 hores, l’alerta del Pla especial d’emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT) un cop els Bombers de la Generalitat van aconseguir apagar totalment l’incendi que afectava al catamarà, i comprovar que finalment no hi ha hagut fuita de combustible.

Les primeres informacions indicaven que, com a conseqüència del foc, hi hauria hagut fuita del combustible del catamarà, tot i que un cop extingit s’ha comprovat que no ha estat així. Igualment, però, els bombers han col·locat barreres de contenció al voltant de l’embarcació incendiada per evitar que les cendres i restes del foc anessin a parar a l’aigua.