Una dona mort ofegada aquest matí a L’Estartit

Dona ofegada a L'Estartit

La platja de Griells

Ja són vuit les víctimes mortals d’aquest estiu a les platges catalanes

Una dona de 66 anys ha mort aquest matí ofegada a la platja de Griells, a L’Estartit-Torroella de Montgrí, on onejava la bandera verda.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut l’avís per part del socorrista a les 10.55 hores alertant que estava intentant reanimar una dona que havia patit un ofegament i demanant suport del SEM. Al lloc s’hi han desplaçat un helicòpter i una ambulància bàsica del SEM, que han seguit amb les maniobres de recuperació cardiopulmonar amb resultat infructuós. També s’hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local. Guàrdia Civil es fa càrrec de les diligències.

En total són 8 les persones ofegades des de l’inici de l’estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de Protecció Civil on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, els serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.