Roses Cultura

Una trentena de persones han sortit de Roses per participar a l’acte “Via Fora” de l’ANC a Barcelona

Un autocar, que ha fet parada a Castelló d’Empúries per recollir més gent, ha sortit de Roses en direcció a Barcelona per formar part de les quatre columnes de les que es composarà la manifestació de l’Assemblea Nacional Catalana

A les 12 hores estaven citats els rosincs i rosinques que encara mantenen l’esperança que Catalunya sigui algun dia un país lliure. Són uns irreductibles, i si la comunitat catalana arriba en el futur un Estat serà gràcies a aquests. Tot i que són menys, molts menys que anys ençà, no defalleixen, i amb aquest esperit, la de seguir lluitant han marxat en autocar una trentena de vilatans cap a Barcelona.
“Entre Roses i Castelló d’Empúries som unes 50 persones, més o menys el mateix nombre que l’any passat”, ha desvetllat el coordinador de la secció local de l’ANC, Roses per la Independència”, Manel Marqués, el qual considera que aquesta minsa xifra que viatgen a Barcelona des de la Vila ve motivat, possiblement “perquè Roses no és un poble tant independentista com d’altres municipis del costat, i perquè la política que s’ha portat a terme els darrers anys per part dels partits independentistes no ha estat la més bona per mantenir el caliu independentista, perquè hi hagut més confrontació que altre cosa, a més que la taula de diàleg amb l’Estat espanyol no ha servit per res”.

Tot i això, Manel Marqués manté, “com a molts catalans, l’esperança d’arribar almenys a fer la consulta com s’ha fet a Escòcia o a Quebec, qué després la perdem?, bé, però que ens deixin decidir el nostre futur”, ha demanat el coordinador de Roses per la Independència.

La manifestació de l’Assemblea Nacional Catalana, que porta per lema “Via Fora”, es composarà de quatre columnes que sortiran a les 17:14 hores de quatre punts simbòlics diferents de la ciutat de Barcelona: Ciutat de la Justícia, Escola Proa, Estació de Sants i Hisenda.
Aquests quatre punts són enclavaments de denúncia i reivindicació dels drets i les llibertats perdudes pel colonialisme espanyol, i representen els valors fonamentals que tindrà la República Catalana: Llibertat, Llengua, País i Sobirania.

Les quatre columnes confluiran a la plaça del Primer d’Octubre (antiga plaça d’Espanya), on està previst celebrar l’acte polític.