Valoració eleccions 25 N

En primer lloc felicitar a CiU per haver-las guanyat de llarg havent aconseguit  mes del doble de parlamentaris  que la segona força política , ERC. Es per això que considero que en un país plural com el nostre, on es presenten fins a 8 forces politiques amb posibilitats d’entrar al Parlament, que ja els hi agradaria a altres tenir, treure aquesta amplia majoria es senzillament admirable.

Que la segona força politica sigui ERC, afavoreix la creació d’un front nacional que junt amb ICV i la nova força, la CUP, fa que hi hagi una majoria parlamentaria que ens porti directament al “dret a decidir”. Crec que els catalanistes ens hem de felicitar per el resultat. A tots aquells que nomès veuen que CiU ha patit una devallada tan forta i que es el perdedor moral de les eleccions, nomès els hi vull recordar que han tingut 1.112.341 vots . i una altre dada les forces unionistes (PP-PSC-C,s) que qualifiquen els resultats com a fracàs no arriben al resultat de Mas ni sumant-se totes plegades.

També vull comentar la devallada dels socialistes on al meu entendre els seus vots han anat a parar a Ciutadans i en menys quantitat a ICV. L’indefinició els ha portat fins a aquesta situació i la veritat penso que els socialistes s’han de plantejar moltes coses d’ara endavant, perqué ara mateix ni representen a les esquerres nacionals, ni son independentistes, i crean dubtes als espanyolistes, es dir no han deixat content a ningú, i això s’ha reflexat perfectament a les urnes amb la pèrdua de 8 escons.

El PP, ha aconseguit movilitzar prou be el seu electorat i tot i la competència de Ciutadans, han tret bons resultats, peró això no els hi ha servit per ser gaire decisius en el Parlament, que es del que es tracta.

Entenc que desprès d’aquestes eleccions el que si ha passat es que hem aconseguit que la majoria de la massa social es senti plenament sobiranista. No hem vull deixar també de felicitar a la autèntica força guanyadora moral d’aquestes eleccions que es ERC. Penso que els republicans s’ho merexien. Son una força que sempre s’ha compromès per el be del nostre pais i si be es veritat que han tingut alguna errada important com va ser el segón tripartit amb el president Montilla al capdavant, també es veritat que ho van pagar amb escreix amb una pèrdua molt important de la seva representació parlamentaria.

Estic content de que ara tornin a estar al capdavant de la politica catalana i crec que ha de ser el complement ideal per anar de caps cap a l’independència, mal que li pesi als espanyolistes. CiU no pot governar sola i m’agradaria que el seu soci de govern fossin els republicans.Sé que les polítiques socials d’ambdues formacions son molt diferents, peró no veig que això hagi de ser un impediment perque aquesta legislatura sigui la més important de totes les que hem viscut.

Dir  una cosa molt important per tots i es que el poble ha d’estar al costat del president Mas, peró el que no hem de fer es personalitzar el procès nomès en el lider que l’encapçala perque això farà molt mès fàcil la lluita als espanyolistes. Ja l’han calumniat i seguiran fent.ho. el que cal es que no perdem la visió del projecte comú que aplegui quantes mes veus millor i entenc que aquest projecte ha de tenir com a company de feina l’Oriol Junqueras. Hem de demostrar a tot el món que el dret a decidir no es una estrategia electoral sinó que es un projecte de país. I per acabar dir que si no es posible un pacte CiU-ERC, crec que es molt important que el cap de l’oposició sigui el lider d’ERC. El fet de que el cap de govern i el cap de l’oposició tinguin com a màxim projecte el camí cap al sobiranisme diu molt de l’intenció del poble català.

Francesc Giner