La Verge de la Dolorosa protagonitza la Processó de Divendres Sant de Roses

Processó de Divendres Sant de Roses

La Germandat de la Dolorosa portant a la Verge

La Verge de la Dolorosa va ser l´última en sortir de l’església i la primera en entrar després de la reverència de totes les Germandats

Processó de Divendres Sant de Roses
Les dones que conformen la Germandat de la Dolorosa portant a la Verge

Va ser amb el nou recorregut la principal novetat de la Processó de Divendres Sant de Roses. La Verge de la Dolorosa va sortir, com sempre en els 7 anys que portem de Processó a Roses des que es va recuperar l’any 2010, l’última de l’església per tancar la comitiva religiosa pels carrers de la Vila darrera els passos del Crist de la Columna, de Jesucrist el Natzarè i del Crist crucificat.
I només sortir la Verge a l’exterior del temple religiós, on hi havia una multitud de gent per seguir l’inici de la Processó, es va veure el primer canvi d’aquesta tradició de Setmana Santa, quan els membres de la Germandat del Sant Crist, que porten la figura del Crist crucificat es van donar la volta per fer una reverència a la Verge de la Dolorosa, “ho vam fer com a significat que el seu fill, en Jesucrist, es postra als peus de la seva mare”, va assenyalar Francis Fernández, membre d’aquesta Germandat.

I després de recórrer els 750 metres que tenia el recorregut d’enguany, que és el tercer any que varia de forma consecutiva, i  que passava, després de sortir de la plaça de l’Església, pels carrers Puig Rom, Francesc Macià, Nou, Lleida i Girona-Puig Rom per finalitzar, es va poder veure una altra novetat que també va tenir com a protagonista a la Verge de la Dolorosa.
Els passos del Crist de la Columna, de Jesucrist el Natzarè i del Crist crucificat, es van esperar a plaça de l’Església que vinguessin els penitents que portaven a la Verge, que després de ser reverenciada per totes les Germandats va ser la primera en entrar al temple religiós seguida per les demés Germandats amb les figures religioses.

Una processó que va finalitzar abans de la mitjanit  

Processó de Divendres Sant de Roses
Multitud de gent congregada a la plaça de l’Església per veure la Processó de Divendres Sant de Roses

La Processó es va iniciar passades les 9 de la nit i va finalitzar a les 23:40, vint minuts abans de la mitjanit, situació que no passava des del 2013, quan va finalitzar a les 23:30 hores. Al 2014 la comitiva religiosa entrava a l’església a tocar les 24 hores, i l’any passat ho va fer molts minuts després de donar entrada al nou dia, dissabte.

Iniciar la Processó abans

Un cop acabada la Processó entre els participants va sortir la idea d’iniciar aquesta tradició “abans, sobre les 7 de la tarda, així hauria més gent veient-la tant al principi com al final, ja que ara quan acaba hi ha poca gent”, va assenyalar un dels manaies. Un possible canvi d’horari, però, que hauran de tractar les dues entitats organitzadores de la Processó, l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, i l’Ajuntament de Roses.