Tots els diners que es recaptin aniran íntegrament a TEA Alt Empordà, associació en suport a les famílies amb nens i nenes amb el Trastorn de l’Espectre Autista
La Unió Esportiva Figueres i la Unió Esportiva Olot uneixen forces per l’autisme amb la creació del primer Torneig Benèfic TEA, una competició amb un format innovador que el dimecres 16 d’agost enfrontarà a l’estadi de Vilatenim totes les seccions de les dues entitats: el futbol base (Juvenil A), el futbol femení, el futbol Integra i el futbol masculí. Es jugaran un total de quatre partits, un per categoria, i el vencedor simbòlic serà el club que aconsegueixi més punts en finalitzar la competició.
L’entrada tindrà un preu de 10€ i permetrà veure els quatre partits. Tots els diners que es recaptin aniran íntegrament a TEA Alt Empordà, associació en suport a les famílies amb nens i nenes amb el Trastorn de l’Espectre Autista.
La intenció dels dos clubs és que el torneig tingui continuïtat i es jugui cada estiu durant la pretemporada en escenari alterns. Així, el 2024 es jugarà a Olot i els beneficis es destinaran a TEA La Garrotxa.
Horaris:
- 00h. Juvenil A UE Figueres – Juvenil A UE Olot
- 20h. Femení UE Figueres – Femení UE Olot
- 20h. Integra UE Figueres – Integra UE Olot
- 00h. Masculí UE Figueres – Masculí UE Olot
El Figueres, amb el primer equip masculí a la Lliga Èlit, i l’Olot, a 3ª RFEF, són dos clubs centenaris que comparteixen els mateixos valors i que porten a terme una important tasca social amb la decidida aposta que fan pels equips femenins i els Integra. Dos clubs que aposten per igual en la seva vessant social i esportiva mantenint actives totes les seccions possibles, malgrat l’esforç econòmic i organitzatiu que això suposa, i que els fa únics a les comarques gironines.
Narcís Bardalet, president de la UE Figueres, ha explicat que el torneig “és un acte solidari, necessari i de justícia. Cada cop hi ha més nens afectats pel TEA, és una malaltia que també angoixa molt a les famílies. Ho impulsem dos clubs centenaris que sempre hem anat bastant agafats de la mà”.
En aquest sentit, el president de la UE Olot, Joan Agustí, ha reconegut que “entenem el futbol com una de les millors eines de cohesió social i treballem amb les entitats socials de la Garrotxa que treballen per la inclusió i integració, especialment TEA Garrotxa d’un nou projecte vinculat a l’esport. Felicitar al Figueres per la seva sensibilitat i organització del torneig. Donar les gràcies a TEA Garrotxa per acompanyar-nos i comprometre’ns a fer el torneig de l’any vinent”.
Per la seva part, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha assenyalat que “són dos clubs centenaris que s’uneixen per causes solidàries. Intenten, a través de l’esport, inculcar a la mainada els valors de l’esport com la inclusió social. Que totes les persones, entre les quals les que pateixen TEA, puguin desenvolupar amb normalitat esport, com és en aquest cas futbol. El torneig és prou atractiu perquè tothom sigui solidari i pugui gaudir de futbol”.
TEA Alt Empordà és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 2019 arran d’un grup de famílies en veure la manca de recursos específics per infants amb autisme a l’Alt Empordà. Estefanía González, representant de l’associació, ha dit que “l’autisme és un trastorn neurobiològic que afecta la percepció d’un mateix, a la del món que ens envolta i a la comunicació, entre altres. És una condició que acompanyarà a la persona al llarg de la seva vida. És un tema social i ens hi hem d’implicar tots com a societat, necessitem eines d’inclusió social. Aquest torneig lluita per buscar donar visibilitat al TEA i els fons que es recaptin és destinar a projectes terapèutics i socials per als infants i les seves famílies per millorar la qualitat de vida, amb aspectes com la comunicació i les habilitats socials”.
L’organització d’aquest torneig benèfic ha estat possible gràcies a l’esforç i la implicació de molta gent, com Jordi Masquef, alcalde de l’Ajuntament de Figueres i diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Paco Cardosa i la Federació Catalana de Futbol, per la col·laboració amb els arbitratges; Splash Comunicació, que ha dissenyat la imatge gràfica; Sergi González, de Perspective Events, que s’encarregarà de tots els temes audiovisuals, i Jordi Tarragó, que serà l’speaker de la jornada.