Vint joves rosincs han experimentat i gaudit d’un intercanvi soci-cultural al Marroc

Cultures en Xarxa

Joves de Roses coneixent una escola del Marroc dins el projecte 'Cultures en Xarxa'

Un nou viatge de la Xarxa de Convivència al Marroc ha permès als vint joves de Roses, entre 18 i 25 anys, conèixer el país, però també descobrir-se a si mateixos

Cultures en Xarxa
Joves de Roses coneixent una escola del Marroc dins el projecte ‘Cultures en Xarxa’

Un any més, i van cinc, la Xarxa de Convivència ha portat a terme el seu projecte ‘Cultures en Xarxa’ fent un nou viatge al Marroc, el qual es va realitzar entres els passat 3 i 8 d’octubre.
Una proposta d’intercanvi intercultural entre la Vila de Roses i el país nordafricà del Marroc endegada l’any 2011 per l’associació juvenil rosinca, i que enguany ha comptat amb el doble de participants, que “ha permès una riquesa de diversitat única. El viatge va començar amb 20 desconeguts que no sabien res un dels altres i van acabar l’últim dia com una família, tot compartint interessos i inquietuds”, ha afirmat el president de la Xarxa de Convivència, Mohamed El Amrani.

‘Cultures en Xarxa’ va néixer per treballar la interculturalitat, la tolerància i la cohesió entre dues cultures diferents a través de la participació dels joves, els quals tenen l’oportunitat de viure el veritable Marroc des de dins i fomentar valors com el respecte i l’empatia en diferents àmbits de la vida marroquí, així com conèixer i viure de primera mà les seves escoles, centres juvenils o centres de dones. Però, enguany, aquest intercanvi cultural ha agafat una altra dimensió, ja que “a diferència d’anys anteriors, a més de conèixer el país hem volgut que els joves es coneguin a ells mateixos, és a dir, hem treballat aspectes vinculats a la construcció de la identitat a traves de visites i trobades”, ha assenyalat El Amrani.

Els objectius d’aquest projecte ‘Cultures en Xarxa’ són treballar els valors humans com el respecte, la solidaritat, la tolerància o el companyonia. Fomentar aquests valors i enriquir-los a través de la unió entre els joves rosincs i marroquins, permetent conèixer la cultura, la realitat i el dia a dia que es viu al país nord-africà per tal d’entendre moltes

Conferència al novembre

La Xarxa de Convivència té previst celebrar a mitjans de novembre una conferència oberta a tota la ciutadania, on els joves explicaran la seva experiència del seu pas per ciutats com abat, Casablanca, Fez, Chaouen, Tànger i Tetouan.

Cal assenyalar que ‘Cultures en Xarxa’ ha tornat a comptar enguany amb el suport de la Fundació Hassan II, que després de comprovar l’èxit dels darrers quatre anys han tornat a repetir com a col·laboradors, destacant com a novetat, que el projecte també ha comptat en aquesta edició amb el suport de l’Obra Social La Caixa.