Xavi Llamas estrena el premi al millor esportista de l’any de Roses amb un podi a l’ultra marató de la TransGavarres

Xavi Llamas

Xavi Llamas (dreta) al podi de l'ultra marató TransGavarres de Girona

L’atleta rosinc fa tercer a l’ultra marató de 60 km de les Fires de Sant Narcís de Girona, la TransGavarres

Xavi Llamas
Xavi Llamas (dreta) al podi de l’ultra marató TransGavarres de Girona

Divendres va guanyar el premi al millor esportista de Roses de 2014 en la gala de la III Nit de l’Esport que es va celebrar al Teatre Municipal de la Vila rosinca.
I ahir diumenge, Xavi Llamas, per celebrar-ho va pujar al podi de l’ultra marató de la TransGavarres de 60 km que es disputa entre les poblacions de Palamós i Girona amb motiu de les Fires de Sant Narcís de la capital gironina.

El corredor del Club Atletisme Roses, patrocinat per Sport HG i la Fundació Alchimia, ja tenia en la seva agenda disputar aquesta cursa de muntanya, amb la qual “dono per finalitzada la temporada”, i després del tret de sortida s’ha posat en el grup capdavanter que “ha sortit a un ritme molt alt marcat per Toti Bes, que està entre les 10 millors del món”, va dir Xavi al finalitzar la cursa.
Tots dos s’han escapolit de la resta però al quilòmetre 15, després del primer avituallament , “he decidit anar al meu ritme i Toti ha marxat”. Llamas no ha volgut seguir al líder de la carrera perquè “no em trobava bé mentalment, i tampoc he menjat res a l’avituallament perquè no m’entrava res”.

Així, el tercer classificat l’ha agafat i han decidit anar junts, “perquè portavem el mateix ritme”. A meitat de la cursa, l’atleta de Roses ha passat una crisi per la qual “he estat a punt d’abandonar perquè estava cansat, em feia mal les cames, no volia continuar, volia plegar… Però he aconseguit motivar-me i trobar forces per continuar”.

Toti Bes els portava una minutada a en Xavi i el corredor que l’acompanyava, Xavi Padrós, i tots dos portaven un quart d’hora d’avantatge als seus perseguidors. Per tant, han anat un ritme còmode fins arribar a meta i han decidit no disputar-se el segon lloc de la general, i jugar-s’ho amb una moneda, a cara o creu, qui feia segon i qui tercer. I en Xavi ha perdut. Així, tot i que la classificació final posa a l’atleta de Roses com a segon classificat degut  a que han creutat la línia d’arribada amb el mateix temps, “jo he entrat en tercera posició”.
Un podi que serà l’últim que aconseguirà Llamas aquest 2014 ja que “per aquesta temporada s’ha acabat de córrer”.

Un final de temporada rodó, sens dubte, ja que en menys de 48 hores ha estat distingit com el millor esportista de Roses de l’any i ha assolit el podi en una cursa de muntanya del prestigi de la TransGavarres de la Festa Major de Girona.

Adán Casado i Hèctor Pérez, gran paper a la TransGavarres de 18 km

Els atletes de Roses, Adán Casado, que corre amb els colors de l’A.E. Matxacuca, i Héctor Pérez, dels ‘Putus Senglars Rosincs’, la secció de curses de muntanya del Club Atletisme Roses, també han disputat aquesta cursa de muntanya, fent un gran paper.

Casado, que no tenia massa clar si participaria a la prova, finalment ho ha fet a l’igual que Pérez a la prova de 18 km. I si el primer ha fet un molt meritori cinquè lloc, els segon ha entrat a meta en la catorzena, que li ha valgut ser el segon millor atleta de la categoria sub-20.