Xavi Llamas no puja al podi a la Trail Muntanya de Rocacorba, situació que no coneixia des del juliol de 2013

David Raset, Xavi Llamas i Carles Aguilar poc abans de la sortida

El Club Aletisme Roses va presentar tres corredors a Canet d’Adri per participar a la Trail de Rocacorba, dos a la cursa de 30 km i un a la de 20

Club Atletisme Roses

Des del juliol del 2013 feia que el rosinc Xavi Llamas pujava, com a mínim, al podi en totes les curses de muntanya en les quals participava. L’últim cop que no ho va fer va se a l’Ultra Trail de Font Romeu, on va quedar en setena posició, però només darrera dels 6 corredors professionals integrants del Team Salomon, liderats per Kilian Jornet. A partir d’aquella cursa Llamas tan sols coneixia el triomf, la segona o la tercera posició. Mai fora del podi. Fins ahir, a la Trail Rocacorba,m a la localitat de Canet d’Adri, que va fer una cinquena posició.
Tot i això, el corredor del Club Atletisme Roses patrocinat per la Fundació Alchimia Solidària i Team SportHG,  s’ha mostrat “molt content” d’haver assolit aquesta posició, ja que “el meu objectiu no és guanyar, ho faig com un entrenament, de qualitat, per preparar la meva participació a la Transvulcània i el campionat de Catalunya de Curses de Muntanya”, ha destacat Xavi.

Bon paper del corredors que va presentar el Club Atletisme Roses

L’atleta de Roses va entrar a meta amb un temps de 3 hores, 4 minuts i 57 segons, en una “cursa molt tècnica, amb corriols amb molta pedra i fulles que provocaven moltes relliscades a l’haver plogut el dia abans.
Però Xavi Llamas no va ser l’únic corredor rosinc que va participar en aquesta Trail de Rocacorba, ja que el Club Atletisme Roses va presentar tres atletes a la línia de sortida, dos a la cursa de 30 km i un a la de 20, on van haver més de 400 participants.

David Raset va ser el que va acompanyar a Llamas en la Trail de 30 quilòmetres i en la que va poder fer un més que meritori temps de 4 hores 14 minuts i 13 segons, si tenim en compte que Raset va córrer amb angines i a meitat de la cursa va haver de parar per culpa d’un indisposició que el va provocar els vòmits. Tot i això, es va recuperar per aconseguir entrar per la línia d’arribada a la 74ª posició

Per la seva part, Carles Aguilar va disputar la Trail de Rocacorba dels 20 quilòmetres amb l’objectiu de baixar el temps de 2 hores, 31 minuts i 37 segons que va fer a la mitja marató de l’Albera, celebrada al passat mes de gener. Aguilar va baixar ahir a 2 hores 32 minuts i 11 segons, “però és un quilòmetre menys, així que no puc dir que l’he rebaixat”, reconeix en Carles, que considera la Trail Rocacorba “la més dura de totes les que he fet, ple de fang, de branques, si no anaves en compte et veies a terra”.

Carles Aguilar es prendrà un descans i farà un alt en la seva etapa esportiva com a corredor de curses de muntanya, degut a que la seva dona està a punt de fer-li participar en la cursa més important de la seva vida: la de pare.