Xavi Llamas puja al podi de la CATcursa, la mitja marató de muntanya de Torroella de Montgrí

Carles Aguilar i Xavi Llamas, a la CATcursa de Torroella de Montgrí

Llamas va participar a la prova com a mena de preparació per a la TransGavarres, una marató de muntanya de 60 km que es disputarà durant les festes de Sant Narcís de Girona

Xavi Llamas

La CATcursa, o la mitja marató de muntanya de Torroella de Montgrí és la segona de les tres mitges maratons de les que es composa la Lliga Trail Montgrí.

La primera es va disputar a Bellcaire d’Empordà el passat 22 de setembre, i la segona, la Catcursa, es va celebrar aquest passat diumenge a Torroella de Montgrí. Un mitja marató en la qual van participar dos corredors del Club Atletisme Roses, l’experimentat i guanyador de múltiples curses de muntanya, Xavi Llamas, i el novell Carles Aguilar.

Llamas, patrocinat per la Fundació Alchimia Solidària i que va participar com a mena de preparació de la ultra trail TransGavarres de 60 km de les Festes de Sant Narcís de Girona, va fer podi a l’entrar en tercera posició per la línia d’arribada, “a falta de 3 km per arribar a meta, i després tota la cursa junts, el que seria el guanyador final de la cursa va forçar el ritme i no vaig intentar seguir-lo. I darrera venia el tercer i vaig fer el mateix, i em vaig deixar anar per entrar en tercer lloc”, ha assenyalat Xavi.

L’atleta rosinc va entrar a meta un minut després que el dos primers, 01:37:25, una marca “bastant acceptable” si es té en compte que Xavi va fer un petit descans a la seva temporada i que no competeix des de mitjans de setembre, quan es va proclamar campió de Catalunya de Veterans de Curses de Muntanya a la cursa del Taga Evo 2040.

Carles Aguilar millora en mitja hora el seu temps en una mitja marató

Per la seva banda, un altre corredor del Club Atletisme Roses, Carles Aguilar, el qual disputa curses de muntanya des de fa uns mesos, també va participar en aquesta mitja marató. El seu objectiu, de moment, no es disputar per la victòria, sinó simplement millorar les seves marques, “al nivell que corre en Xavi sóc conscient que actualment no puc fer-ho, el meu objectiu és baixar els meus temps d’anteriors curses. Per això estic content, perquè he fet 2 hores i 23 minuts, baixant gairebé mitja hora el meu millor temps en una mitja marató, que era de 2 hores i 52 minuts”, ha afirmat Aguilar.

Tot dos atletes de Roses tenen previst participar a la que serà la tercera i darrera mitja marató de la Lliga Trail Montgrí, Serà el proper 27 de setembre a l’Escala. I tots dos ho faran amb el mateix objectiu que en aquesta, és a dir, Xavi Llamas per preparar la TransGavarres, i Carles Aguilar per millorar la seva marca.