Xerrada a Roses per explicar el perquè dels terratrèmols a casa nostra

Xerrada sobre terratrèmols a Roses

Esquerda provocada per un terratrèmol

Sismòlegs de l’Institut Geològic de Catalunya oferiran a Roses la xerrada “Conviure amb els terratrèmols”

Xerrada sobre terratrèmols a Roses
Esquerda provocada per un terratrèmol

Avui divendres 27 de novembre, a les 18 hores, sismòlegs de l’Institut Geològic de Catalunya oferiran a Roses la xerrada “Conviure amb els terratrèmols”. L’acte, obert a tothom, es realitzarà al Teatre Municipal de Roses i té per objectiu tranquil·litzar la població i oferir un coneixement més ampli sobre l’activitat sísmica a casa nostra.

L’activitat sísmica detectada les darreres setmanes a Roses, amb l’episodi més destacable ocorregut el passat 29 d’octubre en què un terratrèmol d’intensitat de 4,3 graus en l’escala de Ritcher i amb epicentre en el golf de Roses es va percebre als municipis de la demarcació de Girona i també a alguns de Barcelona, han motivat que l’Ajuntament de Roses sol·licités aquesta xerrada informativa a l’Institut Geològic de Catalunya.

Albert Macau, sismòleg de l’Àrea de Geofísica i Sismologia de l’Institut Geològic de Catalunya i Xavier Goula, cap de l’Àrea, seran els encarregats d’oferir la informació sobre quines són les causes i característiques de l’activitat sísmica a Catalunya i, concretament, a l’Alt Empordà. A continuació de la xerrada, s’obrirà un torn de preguntes perquè els assistents puguin plantejar als ponents els possibles dubtes i consultes que precisin.